Αντετονκούμπο: «Παίξαμε καλό μπάσκετ για ένα δεκάλεπτο» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Αντετονκούμπο: «Παίξαμε καλό μπάσκετ για ένα δεκάλεπτο»

Αντετονκούμπο: «Παίξαμε καλό μπάσκετ για ένα δεκάλεπτο»Στην καλή απόδοση της Εθνικής μπάσκετ κατά διαστήματα απέδωσε την άνετη επικράτηση επί της Ισλανδίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ ο Θανάσης Αντετονκούμπο.
Ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού τόνισε πως όλοι οι παίκτες πρέπει να το δουν εγωιστικά για το καλό της ομάδας στη διοργάνωση και ο ίδιος προσπαθεί όσο μπορεί με τα σωματικά του προσόντα και στάθηκε στα λάθη και στα φάουλ που έκαναν οι διεθνείς και ζήτησε σοβαρότητα για τα επόμενα ματς και ειδικά αυτό με τη Γαλλία και να τους νικήσουν.

Αναλυτικά: «Αυτό πρέπει να κρατήσουμε, την αντίδραση που είχαμε. Παίξαμε 7-8 λεπτά πολύ καλό μπάσκετ. Πρέπει να το κρατήσουμε αυτό. Πιο πολύ πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να το δει εγωιστικά, με τον καλό τρόπο. Να αποδείξει πόσο καλός μπορεί να είναι για την ομάδα. Να δώσουμε όλοι ό,τι μπορούμε για την ομάδα».

Για την προσωπική του απόδοση δήλωσε: «Προσπαθώ όσο μπορώ, ό,τι μπορεί το κορμί μου θα το κάνω. Είμαι ένας καλός αθλητής. Βασίζομαι στα αθλητικά μου προσόντα. Από εκεί και πέρα, κάνω αυτό που πρέπει».


Μίλησε για τα λάθη απέναντι στην Ισλανδία, αλλά και το ματς με τους Γάλλους το Σάββατο: «Είχαμε κάποια προβλήματα με την μπάλα, είναι λίγο περίεργη, κάναμε λάθη από αυτό. Κάναμε φάουλ στο τρίποντο, δεν έπρεπε. Πρέπει να "χτίσουμε" πάνω σε όσα κάναμε καλά και να αφήσουμε τα υπόλοιπα πίσω.

Πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Αυτό το ματς ήταν κομβικής σημασίας. Η πρεμιέρα κρύβει κινδύνους. Υπάρχει και το άγχος. Κάναμε αυτό που έπρεπε, αντιδράσαμε καλά. Αυτό είναι το θέμα. Ανασυγκροτηθήκαμε και αντιδράσαμε.

Πρέπει να πάμε να παίξουμε όχι σαν ίσοι ή καλύτεροι. Πρέπει να παίξουμε σαν να είμαστε εμείς η Ισλανδία και αυτοί η Ελλάδα για να τους νικήσουμε. Όχι να το πάρουμε μόνο μπασκετικά, να τους νικήσουμε. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να μας φτάσουν οι Ισλανδοί». sport-fm.gr