Τα γένια προσφέρουν προστασία έως 95% από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τα γένια προσφέρουν προστασία έως 95% από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες

Τα γένια είναι μόδα και όπως φαίνεται, υπάρχουν καλοί λόγοι να τα αφήσει κανείς να μακρύνουν.
Όχι μόνο έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα γένια κάνουν τους άντρες πιο γοητευτικούς, αλλά προσφέρουν και πλεονεκτήματα όσον αφορά στην υγεία.

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, έδειξε ότι η γενειάδα προσφέρει προστασία σε ποσοστό 90% έως 95% από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες, με δείκτη προστασίας έως και 21.

Ο καθηγητής Παρίσι εξηγεί στην εφημερίδα «The Independent» ότι, αν και οι γενειάδες δεν προσφέρουν την προστασία του αντηλιακού, «είναι βεβαίως παράγων παρεμπόδισης της υπεριώδους ακτινοβολίας».

Παράλληλα, ο δρ. Άνταμ Φρίντμαν ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η γενειάδα καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης, διατηρώντας το δέρμα νεανικό και χωρίς ρυτίδες.

«Η έκθεση στον ήλιο είναι η υπ’ αριθμόν ένα αιτία της φωτογήρανσης και των δερματικών βλαβών, άρα έχει νόημα το ότι αν καλύπτεται το πρόσωπό σου από παχιά γενειάδα, αυτή θα προστατέψει το δέρμα σου από τα σημάδια γήρανσης», υποστηρίζει ο δρ. Φρίντμαν.

Πάντως, όπως τονίζει ο δρ. Ανίλ, «η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία εξαρτάται από το πάχος και την πυκνότητα της γενειάδας».

Με λίγα λόγια, όσο μακρύτερο το μούσι, τόσο το καλύτερο. stroumfaki.gr