Γαλλία: 271 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη χώρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Γαλλία: 271 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη χώρα

Συνολικά 271 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ και τη Συρία και όλοι τους υπόκεινται σε έρευνα από τις διωκτικές αρχές, δήλωσε σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Journal ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.
Περίπου 700 Γάλλοι υπήκοοι εκτιμάται ότι έχουν πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. Ανάμεσα στους τζιχαντιστές που έχουν επιστρέψει στη χώρα, βρίσκονται 217 ενήλικοι και 54 ανήλικοι, με κάποιους εξ αυτών να τελούν σήμερα υπό κράτηση, σύμφωνα με τον Κολόμπ.
Σε ερώτηση πόσοι Γάλλοι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και τη Συρία, ο Γάλλος υπουργός απάντησε πως είναι δύσκολη η επαλήθευση των πληροφοριών.
Παράλληλα χαρακτήρισε «πολύ υψηλή» την απειλή επιθέσεων τζιχαντιστών, επικαλούμενος δύο περιστατικά επιθέσεων ενάντια αστυνομικών στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και επτά αποτραπείσες επιθέσεις αυτό το χρόνο.
Όπως ανέφερε, περισσότεροι από 18.500 άτομα βρίσκονται υπό ένα προληπτικό σύστημα παρακολούθησης για συμπεριφορές που χ;αρακτηρίζονται ως ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης. naftemporiki.gr