Σάλος στη Σ. Αραβία με γυναίκα που κυκλοφόρησε με μίνι φούστα [βίντεο] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Σάλος στη Σ. Αραβία με γυναίκα που κυκλοφόρησε με μίνι φούστα [βίντεο]

Σάλος στη Σ. Αραβία με γυναίκα που κυκλοφόρησε με μίνι φούστα [βίντεο]Οι αρχές στη Σαουδική Αραβία κάνουν έρευνα για μία νεαρή γυναίκα, η οποία δημοσίευσε στα social media βίντεο στο οποίο κυκλοφορεί με μίνι φούστα και κοντή μπλούζα.

Η γυναίκα, ένα μοντέλο που ονομάζεται Khulood, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο περπατά σε ιστορικό χωριό, σε μία από τις πιο συντηρητικές επαρχίες της Σαουδικής Αραβίας. Ομως, η περιβολή της προκάλεσε έντονες συζητήσεις στα social media, σε σημείο κάποιοι χρήστες να ζητούν τη σύλληψή της γιατί παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα της χώρας για τις γυναίκες. Αλλοι όμως την επαινούν για το θάρρος της να βγει έξω με μίνι φούστα, σε ένα κράτος στο οποίο οι γυναίκες πρέπει να κυκλοφορούν με «αμπάγια», το ρούχο που τις καλύπτει από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

«Πρέπει να επιστρέψει η θρησκευτική αστυνομία», έγραψε ο δημοσιογράφος Καλίντ Ζιντάν στα social media. «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας. Στη Γαλλία το νικάμπ έχει απαγορευθεί και επιβάλλεται πρόστιμο στις γυναίκες που το φορούν. Στη Σαουδική Αραβία η αμπάγια και το σεμνό ντύσιμο είναι στους νόμους του κράτους», έγραψε κάποιος άλλος.

Ο συγγραφέας και φιλόσοφος Γουαέλ αλ-Γκασίμ δήλωσε σοκαρισμένος από τις οργισμένες, τρομακτικές αναρτήσεις. «Νόμιζα ότι βομβάρδισε ή σκότωσε κάποιον. Τελικά το θέμα ήταν η φούστα της, που δεν τους άρεσε», έγραψε ακόμη σύμφωνα με το BBC.

Κάποιοι υπερασπίστηκαν το μοντέλο, σημειώνοντας ότι ούτε η Μελάνια και η Ιβάνκα Τραμπ φόρεσαν αμπάγια ή μαντίλα στην επίσκεψή τους στη Σαουδική Αραβία. Αλλοι παρατήρησαν ότι αν η γυναίκα ήταν ξένη θα μιλούσαν για την ομορφιά της, αλλά επειδή είναι από τη Σαουδική Αραβία ζητούν τη σύλληψή της.

Τη Δευτέρα, η εφημερίδα Okaz έγραψε ότι ζητήθηκε από την κυβερνήτη και την αστυνομία της επαρχίας να προχωρήσουν σε ενέργειες εναντίον της γυναίκας αυτής.