Μαίνονται οι φωτιές σε Σητεία και Ιεράπετρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Μαίνονται οι φωτιές σε Σητεία και Ιεράπετρα

Μαίνονται οι φωτιές σε Σητεία και ΙεράπετραΣε εξέλιξη βρίσκονται οι δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το βράδυ σε Πεύκους Σητεία και στην Ανατολή Ιεράπετρας. Η μάχη με τις φλόγες δινόταν όλη τη νύχτα από τους πυροσβέστες και συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.
Στους Πεύκους Σητείας 7 οχήματα με 20 υπαλλήλους και μια ομάδα πεζοπόρου μάχονται με τις φλόγες. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και κατακαίει χορτολιβαδική έκταση, ωστόσο η πυρκαγιά εκεί είναι σε ύφεση.

Στην Ανατολή τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά για την πυρκαγιά που ξέσπασε νοτιοδυτικά του χωριού πριν τις 2 τη νύχτα.

Την κατάσβεση συντονίζει ο διοικητής της Περιφερειακής Π.Υ Κρήτης κ. Μαραγκάκης, ενώ και για τις δύο πυρκαγιές έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από όλη την Κρήτη.

Ο κ. Μαραγκάκης σε δηλώσεις του, όπως αναφέρει το flashnews.gr επικαλούμενο το radiolasithi.gr, ανέφερε πως τη νύχτα υπήρξε κίνδυνος για το χωριό, όμως το πρωί τα πράγματα είναι καλύτερα ενώ στην περιοχή επιχειρεί ελικόπτερο και οι άνεμοι έχουν πέσει σε σχέση με τη νύχτα που ήταν πολύ ισχυροί.

Τα μέτωπα στην πυρκαγιά της Ανατολής είναι αρκετά σε διαφορετικά σημεία. Οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στο Στόμιο και τις Αμμουδάρες, ενώ με νεότερη ενημέρωση στις 08:30 το πρωί φαίνεται πως υπάρχει μια αναζωπύρωση κοντά στο χωριό.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας βρίσκεται στο σημείο καί όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι, η εικόνα λίγο πριν τις 9 το πρωί είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με τη νύχτα, οι άνεμοι έχουν πέσει και η βοήθεια του ελικοπτέρου ήταν καθοριστική. Στη σημείο βρίσκονται 28 πυροσβεστικά οχήματα, πολλοί εθελοντές και διασώστες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για σήμερα, Σάββατο, το επίπεδο επικινδυνότητα πυρκαγιάς παραμένει «πολύ υψηλό», ενώ προβλέπονται ισχυροί άνεμοι στην Ιεράπετρα.