ΚΕΡΚΥΡΑ: Νέες φωτογραφίες και βίντεο από την μεγάλη φωτιά στις Λούτσες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ: Νέες φωτογραφίες και βίντεο από την μεγάλη φωτιά στις Λούτσες

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στις Λούτσες, επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα, να περάσει το δρόμο και να εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την κορυφογραμμή.
Η φωτιά που κατευθύνεται προς την Περίθεια, μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, χωρίς, ευτυχώς, να απειλεί σπίτια.
Ωστόσο, το μέγεθος της ζημιάς είναι αρκετά μεγάλο, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν καεί ήδη περισσότερα από 200 στρέμματα.
Στη μάχη της κατάσβεσης, συμμετέχει το σύνολο της ΠΥ ενώ, επί τόπου, βρίσκεται και ο Διοικητής ΠΥ Ιονίων Νήσων Ευθ. Γεωργακόπουλος.
Στη μάχη επιχειρούν επίσης, δύο PZL κι ένα Canadair, από την απέναντι ηπειρωτική ακτή.
Στη διάθεση της ΠΥ είναι και οι υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ, αυτήν την ώρα στο σημείο βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Ν. Πανδή, και ο Αντιδήμαρχος Βορρά, Σπύρος Καλούδης. Πηγή κειμένου Corfupress.com
 16:05 Στο σημείο έχουν σπεύσει 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, μαζί με δύο αεροσκάφη Πεζετέλ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει κλείσει ο δρόμος από Λούτσες για Παλιά Περίθεια. Και καναντερ στην βοήθεια της κατάσβεσης.
 18:38 Συνεχείς λήψεις από το καναντερ. Αρκετά τα ενεργά μέτωπα.
 19:50 Τα PGL και το καναντέρ συνεχίζουν τις ρίψείς.
 20:22 Περισσότεροι πυροσβέστες κατευθύνονται στην πυρκαγιά.
 21:00 Ανεξέλεγκτη ακόμη η πυρκαγιά. Πολύ δύσβατο το έδαφός. Σταμάτησαν τα αέρια μέσα. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές άμεσα.
 UPDATE 22:00

Φωτογραφία της Divna Markovic Osborne.Η φωτιά που κινείται στην κορυφογραμμή προς την Παλιά Περίθεια, μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, χωρίς, ευτυχώς, να απειλεί σπίτια.

Ωστόσο, το μέγεθος της ζημιάς είναι αρκετά μεγάλο, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν καεί ήδη περισσότερα από 200 στρέμματα.

Ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά φέρεται να έχει προέλθει από εμπρησμό, που ξεκίνησε χαμηλά στο δρόμο των Λουτσών.– Xωρίς ρεύμα και νερό η Περίθεια.- Στο νησί και ενισχύσεις από Γιάννενα. (Πηγή: Corfupress.com)
UPDATE 23:00 Η φωτιά στην παλαιά Περιθεια συνεχίζεται 
Στην Λούτσες υπάρχουν τρία μέτωπα 
Για τους ντόπιους που γνωρίζουν την περιοχή ή τρεις εστίες είναι στου ζολιου στην μποχα και στον υψηλά που η φωτιά έχει πλησιάσει στα πενήντα μέτρα από τα σπίτια καίγοντας θαμνους βελανιδιές ξερά χόρτα και πουρνάρια 
Ο δρόμος για την παλαιά Περιθεια είναι κλειστός και το χωριό είναι χωρίς ρεύμα καθώς επίσης χωρίς ρεύμα είναι τα αναπαυτηρια 
Έχουν επιστρατευτεί σκαπτικά μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμο στα οχήματα της πυροσβεστικής 
Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους πυροσβέστες για να μην φτάσει η φωτιά σε κατοικίες. (
Γιώργιος-Εφη Κατσαρός-Γκαναδακη)
Συνολικά επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ένα αεροσκάφος τύπου καναντέρ και δύο PZL. 
Συνεχής ενημέρωση.