«Καμπάνες» σε Μύκονο, Σέριφο και Νάξο, επιχειρήσεις που δεν έκοβαν ούτε μια απόδειξη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

«Καμπάνες» σε Μύκονο, Σέριφο και Νάξο, επιχειρήσεις που δεν έκοβαν ούτε μια απόδειξη

«Καμπάνες» σε Μύκονο, Σέριφο και Νάξο, επιχειρήσεις που δεν έκοβαν ούτε μια απόδειξηΣυνεργεία ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κάνουν «απόβαση» τις τελευταίες μέρες στα ελληνικά νησιά, στοχεύοντας στον εντοπισμό παραβάσεων αλλά και στη φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων.

Τελευταίες «καμπάνες» έπεσαν σε Μύκονο, Σέριφο και Νάξο, όταν οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν ως τουρίστες και εντόπισαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, σε εστιατόριο στη Μύκονο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει αποδείξεις. Οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν ως πελάτες σε γεμάτο εστιατόριο στο νησί των ανέμων. Σε 15 τραπέζια που ελέγχθηκαν δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά των αναλόγων προστίμων.

Στη Σέριφο οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» που πήγε να πιει το ποτό του σε γνωστό μπαρ - εστιατόριο . Και εκεί διαπιστώθηκαν τα ίδια.

Φούρνος στη Νάξο, όπου οι ελεγκτές εμφανίστηκαν σαν τουρίστες, δεν έκοβε αποδείξεις για την πώληση των προϊόντων του. Ο φούρνος κλείνει αύριο το πρωί.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ θα συνεχιστούν.