Κάηκε η Μόρια: Εξέγερση των προσφύγων για τη σύλληψη Αϊτινού μετανάστη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Κάηκε η Μόρια: Εξέγερση των προσφύγων για τη σύλληψη Αϊτινού μετανάστη


Κάηκε η Μόρια: Εξέγερση των προσφύγων για τη σύλληψη Αϊτινού μετανάστηΠέντε καμμένα κοντέινερ, δυο καμμένες σκηνές που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες, ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων

Εκτεταμένα ήταν τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Μόρια Λέσβου το μεσημέρι της Δευτέρας, ανάμεσα σε εξαγριωμένους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μεταναστών και τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές.


Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το μέγεθος των καταστροφών στον καταυλισμό που περιελέμβανε πέντε καμμένα κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες. Επίσης, κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες, ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.



Oλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επέδωσαν σε μετανάστη από την Αϊτή που διέμενε στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέσβου στη Μόρια, απορριπτική απόφαση του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό.

Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία.



Στην προσπάθεια σύλληψης του μετανάστη όμως, Αφρικανοί κυρίως μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και κατάφεραν να αποσπάσουν από τα χέρια των αστυνομικών το μετανάστη. 

Τότε εισέβαλαν στο ΚΥΤ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη. Φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία του Κέντρου, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.



Η αστυνομία που έσπευσε να προφυλάξει το ΠΡΟΚΕΚΑ αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. 

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και προσέφυγαν στα γύρω κτήματα.



Τα στελέχη της πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής.