ΗΠΑ: Άρση της απαγόρευσης μεταφοράς λάπτοπ στις καμπίνες επιβατών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΗΠΑ: Άρση της απαγόρευσης μεταφοράς λάπτοπ στις καμπίνες επιβατών


AP Photo/ Abdeljalil BounharTo Μάρτιο οι ΗΠΑ απαγόρευσαν από τις καμπίνες επιβατών τους φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για τις πτήσεις από και προς οκτώ, κυρίως μουσουλμανικά, κράτη. Το μέτρο αυτό σχετιζόταν με την τρομοκρατία και σκοπός ήταν η αποφυγή τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στις ηλεκτρονικές συσκευές.
Επιτράπηκε στους επιβάτες των τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines να έχουν φορητούς υπολογιστές στην καμπίνα επιβατών στην πτήση από την Κωνσταντινούπολη προς τη Νέα Υόρκη που αναχώρησε στις 06:45 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα). Η εξέλιξη αυτή σημαίνει άρση του περιορισμού που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.

Εκπρόσωπος των Emirates Airlines, των μεγαλύτερων αερογραμμών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε πως από εδώ και στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά και η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στις πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εταιρία συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την τήρηση των νέων μέτρων ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο οι ΗΠΑ απαγόρευσαν από τις καμπίνες επιβατών τους φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για τις πτήσεις από και προς οκτώ, κυρίως μουσουλμανικά, κράτη.

Το μέτρο αυτό σχετιζόταν με την τρομοκρατία και σκοπός ήταν η αποφυγή τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι περιορισμοί των ΗΠΑ ίσχυαν για τις πτήσεις από και προς την Τουρκία, το Μαρόκο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ. skai.gr