Η δήμαρχος της Ρώμης απαγόρευσε τo αλκοόλ στους δρόμους της πόλης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Η δήμαρχος της Ρώμης απαγόρευσε τo αλκοόλ στους δρόμους της πόλης

Αυστηρότερους κανονισμούς για την πώληση και την κατανάλωση αλκοόλ έθεσε σε ισχύ ο Δήμος της Ρώμης. Με ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης (και είναι γραμμένες σε τέσσερις γλώσσες), η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει με τίποτα να «χαλάσουν» οι καλοκαιρινές βραδιές στην πόλη από επεισόδια που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τσουχτερά πρόστιμα θα επιβάλλονται σε τουρίστες και κατοίκους, που επιθυμούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να καταναλώσουν ποτά στους δρόμους της Ρώμης.
Τα πρόστιμα, όμως, θα επιβάλλονται μόνο εφόσον αυτός που καταναλώνει το αλκοόλ δεν βρίσκεται στην περιοχή Οτάβια, στα βορειοδυτικά της Ρώμης. Είναι η μόνη περιοχή που εξαιρείται από το μέτρο, και τυγχάνει να είναι και η περιοχή όπου μένει η δήμαρχος!
Παρόμοιες απαγορεύσεις είχαν τεθεί σε εφαρμογή κατά τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο η φετινή απόφαση του δήμου είναι πολύ πιο αυστηρή αφού επηρεάζει τα 14 από τα 15 δημοτικά διαμερίσματα της «αιώνιας πόλης», και πλέον απαγορεύει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους και εξωτερικούς χώρους από τις 10 ο βράδυ έως τις 7 το πρωί. Παράλληλα, ο δήμος απαγορεύει και σε όλα τα μπαρ, ρεστοράν κ.ά. να πωλούν αλκοόλ μετά τις 2 το βράδυ. Σε αντίθετη περίπτωση ο πελάτης θα πληρώσει πρόστιμο ως και 150 ευρώ ενώ ο ιδιοκτήτης 280 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τα τέλη Οκτώβρη.

(Φωτ.: turismoroma.it)
Το μέτρο ξεκίνησε από το περασμένο σαββατοκύριακο. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 500 έλεγχοι και η αστυνομία ανέφερε ότι βεβαιώθηκαν 37 πρόστιμα μόνο το Σάββατο. Πάντως, ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις και ειδικότερα με αφορμή το γεγονός ότι εξαιρείται η Οτάβια από την εφαρμογή του μέτρου.