Ο τυφλός Κόρο βρήκε τη νεράιδα της καρδιάς του όταν οι «δικοί» του τον παράτησαν στο Κορωπί Αττικής - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο τυφλός Κόρο βρήκε τη νεράιδα της καρδιάς του όταν οι «δικοί» του τον παράτησαν στο Κορωπί Αττικής

Στο νέο του σπίτι και στην αγκαλιά της κηδεμόνας του βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο Κόρο, ο τυφλός σκυλάκος που εντοπίστηκε να περιφέρεται στο Κορωπί Αττικής τον Μάιο του 2016.

Ένα πανέμορφο και καλοσυνάτο πλάσμα με υπέροχο χαρακτήρα που όμως κάποιοι τον εγκατέλειψαν όταν τυφλώθηκε. Προφανώς για τους «ιδιοκτήτες» του, ο Κόρο, ράτσας Ακίτα, ήταν ένα αντικείμενο «πολυτελείας», που πλήρωσαν αδρά για να το αποκτήσουν, και στη συνέχεια το πέταξαν στο δρόμο μόλις εκείνο «χάλασε» και δεν πρόσφερε πια στην εικόνα  της «κοινωνικής τους θέσης».

Χωρίς φαγητό και νερό, τυφλός, σ’ ένα άγνωστο για εκείνον μέρος, πόσες ήταν οι πιθανότητες να ζήσει;



Για καλή του τύχη ενημερώθηκε για την ύπαρξη του η Δέσποινα Περιχάρου μέσω σχετικής ανάρτησης που έκανε η Ντόλυ Παυλίδου που τον είχε βρει παρατημένο το προηγούμενο βράδυ σ’ ένα δρόμο στο Κορωπί λίγα μέτρα από τη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου.

Αμέσως οργανώνει την επιχείρηση  διάσωσής του και μέσα σε λίγες ώρες ο Κόρο, όπως τον ονόμασε, βρίσκεται πλέον ασφαλής σε πανσιόν.

Ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του ο καλοσυνάτος αυτός γίγαντας ένιωσε το χάδι και έλαβε στοργική φροντίδα.



Την αγάπη που εισέπραξε από τους ανθρώπους που νοιάστηκαν για εκείνον, την ανταπέδιδε στο δεκαπλάσιο και αναπόφευκτα έγινε ο πρίγκιπας της καρδιάς τους σ’ ένα παραμύθι που έμελλε να έχει αίσιο τέλος.

Η μοναδική αγωνία για την Δέσποινα Περιχάρου ήταν να βρεθεί η καταλληλότερη οικογένεια για τον Κόρο που θα τον αγαπήσει όσο τον αγαπάει κι εκείνη.

Με τη βοήθεια της Εύας Καραπιπέρη, άρχισε ένας αγώνας αναζήτησης ενός ξεχωριστού ανθρώπου που θα άλλαζε τη ζωή του Κόρο.



Η αγγελία της υιοθεσίας του «μιλούσε» κατευθείαν στις καρδιές:

«Τί είναι ο Κόρο;

Ο Κόρο είναι ένα Ακίτα για όσους νοιάζονται για τη φυλή.

Ο Κόρο είναι τυφλός, για όσους νοιάζονται για την οργανική του κατάσταση.

Ο Κόρο είναι ένα πονεμένο και άτυχο ζώο, για όσους νοιάζονται για την ιστορία του.

Και για όσους νοιάζονται για τον Κόρο, τον φίλο Κόρο, τον άρχοντα Κόρο, είναι ένα θεϊκό πλάσμα, που το μόνο που θέλει, είναι...ΑΓΑΠΗ!

Και επειδή ξέρω, πως η αγάπη στις μέρες μας σπανίζει, απευθύνομαι μόνο σε όσους ξέρουν να αγαπάνε. Σε όσους δεν πνίγονται από αυτή, ή δεν την φοβούνται, ή δεν την αποφεύγουν!

Απευθύνομαι σε όσους ξέρουν να δέχονται και να δίνουν αγάπη χωρίς όρια. Σε όσους την χρειάζονται για να αναπνέουν!

Γιατί τελικά, αυτό είναι ο Κόρο!

ΑΓΑΠΗ!».



Αυτούς τους ανθρώπους βρήκε ο Κόρο, ο οποίος υιοθετήθηκε από μια εκπληκτική οικογένεια στον Μαραθώνα, ευαισθητοποιημένη ιδιαίτερα στο πρόβλημα της όρασης του, καθώς ο παππούς, ο οποίος έμενε στο ίδιο σπίτι, ήταν σχεδόν τυφλός.

Δυστυχώς όμως η ευτυχία του Κόρο δεν κράτησε πολύ, αφού η κηδεμόνας του έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και γύρισε ξανά στην πανσιόν. Και από την απόλυτη ευτυχία βρέθηκε ξαφνικά στην απόλυτη θλίψη.

Η απώλεια της κηδεμόνας του στοίχισε πολύ στον Κόρο και τις πρώτες ημέρες στην πανσιόν δεν είχε όρεξη ούτε για φαγητό.

Η Δέσποινα Περιχάρου σκαρφιζόταν χίλια δυο για να τον κάνει να φάει έστω και λίγο. «Ήθελε συνέχεια να τον χαϊδεύω και να τον χτενίζω. Δεν ξεκόλλαγε από δίπλα μου. Ο Κόρο είχε ανάγκη από την ανθρώπινη επαφή. Έπρεπε να βρει το δικό του σπίτι» είχε αναφέρει η Δέσποινα Περιχάρου.



Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα ένα μεγαλόσωμο και μάλιστα τυφλό σκυλί είναι πολύ δύσκολο να υιοθετηθεί, ο Κόρο βρήκε τελικά τη νεράιδα της καρδιάς του και ζει πια ευτυχισμένος στο δικό του σπιτικό.

«Ο πρίγκιπας μου υιοθετήθηκε! Βρήκε μια μαμά που τον λατρεύει και είναι πιο τρελή και από εμένα για εκείνον. Δήμητρα μου σε ευχαριστώ για αυτή τη λατρεία που του δείχνεις. Είναι ευτυχισμένος, το νοιώθω, το βλέπω.

Ευχαριστώ πολύ τις αγαπημένες μου Εύα Καραπιπέρη και Αναστασία Σιδεράτου για όλα όσα έκαναν για τον Κόρο και για μένα. Σας αγαπώ» αναφέρει με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η Δέσποινα Περιχάρου που έδωσε τη ψυχή της γι’ αυτό το πλάσμα και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 


«Ο αγαπημένος μας Κόρο υιοθετήθηκε! Ένα υπέροχο κορίτσι άνοιξε μια τεράστια αγκαλιά και τον έκλεισε σφιχτά μέσα της. Ο πρίγκηπας μας έχει μαμά και μια αξιολάτρευτη αδελφούλα. Είναι ευτυχισμένος. Είναι χαρούμενος. Είναι αυτό που όλοι ονειρευόμασταν για εκείνον!

Από την πρώτη στιγμή οι δυο τους ενώθηκαν μ’ ένα τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο. Αγαπημένη μας Δήμητρα σ’ ευχαριστούμε πολύ από τα βάθη της καρδιάς μας. Η ζωή σας να είναι μόνο με χαρές στολισμένη και πολλή αγάπη.

Σε όλους τους φίλους που αγάπησαν και βοήθησαν τον μικρό μας πρίγκηπα να βρει την απόλυτη ευτυχία ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην αγαπημένη μου Δέσποινα Περιχάρου για τον αγώνα που έκανε γι' αυτό το πλάσμα, την τεράστια προσπάθεια της και την αγάπη της. Αν δεν ήταν εκείνη ο Κόρο ένας θεός ξέρει που μπορεί να είχε καταλήξει. Την εκτιμώ, την αγαπώ και την θαυμάζω για τη δύναμη και την κατάθεση ψυχής της στα πλάσματα που έχουν ανάγκη» επισημαίνει η Εύα Καραπιπέρη.

Στη Δήμητρα και στον Κόρο ευχόμαστε καλή ζωή!
istoriesadespoton.gr