Μαρία Μενούνος: Παραιτήθηκε μετά την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Μαρία Μενούνος: Παραιτήθηκε μετά την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο

«Δεν έχω ανακτήσει ακόμη πλήρως την ισορροπία μου, αλλά όσο στηρίζομαι στον αρραβωνιαστικό μου, τον Κέβεν (Αντεργκάρο), είμαι καλά. Το πρόσωπό μου είναι ακόμη μουδιασμένο και αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για να επανέλθει. Παρόλ' αυτά δυναμώνω μέρα με την ημέρα και πολύ σύντομα θα επιστρέψω στην φυσιολογική μου κατάσταση. Επί του παρόντος θέλω απλώς να 'καθίσω φρόνιμα' για λίγο καιρό και να δω τι υποτίθεται ότι είμαι σε αυτό τον κόσμο» δήλωσε η Μαρία Μενούνος αποχωρώντας από τον τηλεοπτικό σταθμό E! Entertainment.

Η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια παραιτήθηκε από το κανάλι ύστερα από τρία χρόνια συνεργασίας, λόγω της επέμβασης στην οποίαν υποβλήθηκε για την αφαίρεση καλοήθους όγκου από τον εγκέφαλό της.

Ταυτόχρονα με το δικό της πρόβλημα εξελίσσεται η θεραπεία της μητέρας της από τον καρκίνο τετάρτου σταδίου, επίσης στον εγκέφαλο.

Η Μαρία Μενούνος επισημαίνει την ευρύτερη διάσταση της προσωπικής και οικογενειακής της περιπέτειας ως εξής: «Το να μοιράζομαι αυτή την ιστορία είναι για εμένα πολύ σημαντικό και σε πολλά επίπεδα. Σιχαίνομαι τα μυστικά. Δεν σταματάω να λέω σε όσους γνωρίζω ότι, εάν το αυτοκίνητό σου κάνει ένα παράξενο θόρυβο, το πηγαίνεις σε μηχανικό. Πώς γίνεται, λοιπόν, όταν το σώμα μας κάνει τέτοιους παράξενους θορύβους να το αγνοούμε; Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που πήγα στο γιατρό και ενεργοποίησα τον συναγερμό.

Κατά τη Μενούνος η ασθένεια είχε μια πολύ σημαντική θετική επίπτωση, μιας και, όπως λέει χαρακτηριστικά «λειτούργησε σαν ευλογία. Μας έκανε να δεθούμε ακόμη περισσότερο μεταξύ μας ως οικογένεια. Επίσης, γενικά εμείς οι γυναίκες, επειδή έχουμε εκ φύσεως το ρόλο εκείνων που φροντίζουν τους άλλους, αφήνουμε τον εαυτό μας τελευταίο. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Θέλω με την ευκαιρία να βοηθήσω τις γυναίκες να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να θέτουν τον εαυτό τους σε προτεραιότητα. Στη δική μου περίπτωση, εγώ δεν θα είχα μάθει ποτέ, ούτε καν θα φανταζόμουν ότι μου συμβαίνει κάτι τέτοιο εάν δεν είχα δει τα συμπτώματα στη μητέρα μου. Θέλω να ενθαρρύνω τους ανθρώπους γύρω μου να βρουν μια κάποια ηρεμία στη ζωή τους έτσι ώστε να αφουγκραστούν το σώμα τους -και να ακούσουν τι ακριβώς συμβαίνει».

Σε ό,τι αφορά στο επαγγελματικό της μέλλον, η Μαρία Μενούνος είπε ότι, «ύστερα από τρία υπέροχα χρόνια εργασίας στο E! News και E! Entertainment για τα οποία νιώθω ευγνώμων» θα μείνω εκτός του χώρου για λίγο, προκειμένου να αφοσιωθώ σε κάποια εγχειρήματα που προϋποθέτουν πάθος. Θα δω τι θα κάνω αργότερα. Ανέκαθεν ήμουν πολύ υπερήφανη για το γεγονός ότι είμαι εργασιομανής, υπάρχουν όμως πάρα πολλά πράγματα έξω από τη δουλειά στη ζωή μας».

Ένας όγκος μεγέθους μπάλας του γκολφ αφαιρέθηκε εντελώς από τον εγκέφαλο της Μαρίας Μενούνος και, ευτυχώς για εκείνην, ήταν καλοήθης. Τα συμπτώματα που παρουσίαζε πριν από την επέμβαση ήταν ζαλάδες και τραύλισμα στην ομιλία της. «Η ανάρρωσή μου πηγαίνει πολύ καλά και είμαι τυχερή που δεν θα χρειαστεί να κάνω περαιτέρω θεραπεία» έγραψε η Μαρία στο Instagram καθώς εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι της ευχήθηκαν «περαστικά». Ωστόσο, η Μενούνος σημείωσε ότι «εγώ μπορεί να μην χρειάζομαι θεραπεία, χρειάζεται όμως η μητέρα μου, γι' αυτό και να μην την ξεχνάτε στις προσευχές σας».

Η Μαρία Μενούνος έκλεισε το μήνυμά της με μια υπόσχεση και σε θετική διάθεση: «Ποτέ δεν ήμουν πιο ενθουσιασμένη με τη ζωή, τώρα βλέπω πολύ περισσότερα πράγματα και πολύ πιο καθαρά. Σύντομα θα τα μοιραστώ με όλους εσάς».