Έρχεται με φόρα η ΑΕΚ! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Έρχεται με φόρα η ΑΕΚ!

Έρχεται με φόρα η ΑΕΚ!Φτιαγμένη -κυριολεκτικά και ψυχολογικά- για «ομορφιές» επιστρέφει η ΑΕΚ από την Πολωνία. Τα συμπεράσματα από τη δουλειά του Χιμένεθ και τα φιλικά δίνουν δικαίωμα στον κόσμο της «Ένωσης» να ονειρεύεται 
Το καλοκαίρι δεν είναι ιδανική εποχή για ποδοσφαιρικά συμπεράσματα. Ενθουσιώδεις απόψεις που διατυπώθηκαν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο έχουν καταλήξει πολλές φορές ανέκδοτα λίγους μήνες μετά. 

Όσο επίφοβο κι αν είναι όμως να γίνουν ασφαλείς κρίσεις αυτή την εποχή, υπάρχουν πράγματα που κάνουν «μπαμ». Όπως το ότι η ΑΕΚ επιστρέφει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία με κάποια ιδιαίτερα ενθαρρυντικά συμπεράσματα στις… βαλίτσες. 

Καταρχάς φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ήδη η βάση από τακτικής πλευράς. Ο Μανόλο Χιμένεθ μοιάζει να έχει καταλήξει στο βασικό σύστημα (4-4-1-1), αλλά και στους ρόλους που μπορεί κάθε παίκτης να εξυπηρετήσει είτε αυτή τη διάταξη, είτε τις εναλλακτικές της (4-2-3-1 και 4-3-3). 

Συνολικά η «Ένωση» δείχνει να διαθέτει περισσότερη ποιότητα και πολύ περισσότερες λύσεις σε όλες τις γραμμές. Ειδικά στην επίθεση είναι εμφανής η διαφορά στην ταχύτητα και στην παραγωγή φάσεων, ενώ κάποιες αμυντικές αδυναμίες που όντως παρουσιάστηκαν, δικαιολογούνται εν μέρει από την απουσία στα περισσότερα φιλικά των Σιμόες και Βράνιες. 

Σε ατομικό επίπεδο, η καλή εικόνα των νεοαποκτηθέντων είναι ένας ακόμα βασικός λόγος αισιοδοξίας: Ο Λιβάγια δεν σκόραρε, αλλά η ποιότητά του κάνει «μπαμ», ο Κλωναρίδης δείχνει να έχει καπαρώσει ήδη τη θέση πίσω από τον επιθετικό και ο Τρίστασον επιβεβαίωσε ότι διαθέτει στοιχεία εξτρέμ που έλειπαν από την ΑΕΚ. Από την άλλη, ο Λόπες ξεκίνησε μουδιασμένα αλλά ανέβηκε κατακόρυφα, ο Τσόσιτς έδειξε ικανός να αναπληρώσει οποιοδήποτε κενό προκύψει στην άμυνα, ενώ ο Γιακουμάκης αποτέλεσε την πιο ευχάριστη έκπληξη, δείχνοντας έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού. 

Την ίδια ώρα, με φόρα φαίνεται να έρχονται και κάποιοι από τους «παλιούς». Ο άπιαστος Μπακάκης κάνει «πονοκέφαλο» για τον Χιμένεθ την επιλογή ανάμεσα στον ίδιο και τον Γκάλο, οι Μπάρκας και Ανέστης μοιάζουν σοβαρότεροι και συγκεντρωμένοι κάτω από την εστία, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος φάνηκε ακούραστος και ανανεωμένος. 

Οι πιτσιρικάδες, από την πλευρά τους, έδωσαν επίσης εξαιρετικά δείγματα, με τον Αντωνίου να ξεχωρίζει από τους πρωτοεμφανιζόμενους και τον Γιαννούτσο να μοιάζει έτοιμος να γίνει ο επόμενος που θα κερδίσει θέση στο ρόστερ. 

Κι όλα αυτά ενώ το κλίμα στα αποδυτήρια δείχνει να είναι καλύτερο από ποτέ. Κάτι που φάνηκε από τις αντιδράσεις των συμπαικτών του στο δολοφονικό μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Γαλανόπουλος στο φιλικό με την Μπνέι, αλλά και από την εξαιρετική ατμόσφαιρα στο τελευταίο δείπνο πριν την αναχώρηση από το Κίελτσε. 

Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν και πόσα απ’ αυτά τα συμπεράσματα θα επιβεβαιωθούν και αν θα αποδειχθούν αρκετά για την πρώτη μεγάλη υπέρβαση με την ΤΣΣΚΑ, δεδομένο είναι ένα: Ότι οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν δικαίωμα φέτος να ονειρεύονται μια ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο, παίζοντας παράλληλα και ωραίο ποδόσφαιρο απ’ αυτό που τόσο τους έχει λείψει.  .sport-fm.gr