Αυτός είναι ο νικητής του «Master Chef» [εικόνες & βίντεο] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Αυτός είναι ο νικητής του «Master Chef» [εικόνες & βίντεο]

Οι δύο φιναλίστ του Master ChefΟ τελικός του «Master Chef» ολοκληρώθηκε αναδεικνύοντας τον μεγάλο νικητή.
Ο Κωνσταντίνος Τσιάτσιος και ο Λάμπρος Βακιάκος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό φτιάχνοντας γευστικότατα πιάτα.
Ο μεγάλος τελικός του Master Chef εξελίχθηκε σε ένα ντέρμπι για τους δύο φιναλίστ του παιχνιδιού μαγειρικής, οι οποίοι μέσα από τρεις δύσκολες διαδικασίες κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να πλησιάσουν στο όνειρο. 
Στην πρώτη δοκιμασία, Λάμπρος και Κωνσταντίνος κλήθηκαν να δοκιμάσουν από ένα «τσίλι κονκάρνε» και να εντοπίσουν τα 20 υλικά που περιελάμβανε το πιάτο. Κάθε παίκτης κατάφερε να βρει από οκτώ υλικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν στη δεύτερη δοκιμασία ισόπαλοι.
Η δεύτερη δοκιμασία απαιτούσε από τους παίκτες να επιλέξουν ένα master box, όπου κρυβόταν το βασικό υλικό, με το οποίο θα δημιουργούσαν μια συνταγή της επιλογής τους. Τα πιάτα τους βαθμολόγησαν οι τρεις κριτές του σόου δίνοντας ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να αποσπάσει δύο δεκάρια και έτσι να προπορευθεί με έναν μόλις βαθμό του αντιπάλου του.
Στην τελική δοκιμασία, οι τρεις Έλληνες σεφ και κριτές του παιχνιδιού, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς υποδέχτηκαν έναν από τους διασημότερους κριτές MasterChef σε όλο τον κόσμο, τον πολυβραβευμένο σεφ, με ελληνική και κυπριακή καταγωγή, George Calombaris.
Αυτός είναι που έδωσε στους παίκτες μία από τις δυσκολότερες συνταγές του, ανεβάζοντας τον πήχη της αναμέτρησης σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Τελικά, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό και με μόλις ένα βαθμό διαφορά, ο Λάμπρος κέρδισε τον τίτλο του Master Chef αλλά και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. 

«Πριν μπω στο παιχνίδι είχα καταλήξει να φύγω από τη χώρα ανέφερε ο νέος Έλληνας master chef», που τελικά κατέληξε να είναι ο νικητής.
Ποιος είναι ο Λάμπρος Βακιάκος
Ο Λάμπρος Βακιάρος γεννήθηκε στις ΗΠΑ, στο Lawrence της Μασαχουσέτης, στις 28 Δεκεμβρίου το 1991 και κατάγεται από τη Σάμο.
Σπούδασε στην Αθήνα, στην Ελβετική σχολή Alpine Center, με την πρώτη του πρακτική να γίνεται στο "Μykonos Grace" και μετά στην Ισπανία, στο παγκοσμίως φημισμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο "Restaurante Martin Berasatequi", στο San Sebastian. Ακολούθησαν το "The Rich-Carlton, Abama" στην Τενερίφη, αλλά και το διάσημο Japanese εστιατόριο "Kabuki Wellington" και πάλι στην Ισπανία.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Λάμπρος ανέλαβε την κουζίνα στο "La Τerrazza Bar Restaurant" στη Ρόδο ενώ ακριβώς μετά απ’ αυτή τη συνεργασία, είχε την ιδέα να ξεκινήσει το πρώτο του επιχειρηματικό πόνημα, με τα energy bars για το “Εν Καρπώ”, στη Θεσσαλονίκη.
Αργότερα και πριν μπει στο παιχνίδι, εργάστηκε για το Japanese street food restaurant "Yoko Sushi & Bento" στο Κολωνάκι και το "Ηokyo", στον Χολαργό Αττικής.
Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook μετά τη νίκη του στο Master Chef: 
«Πόσο όμορφο και συνταρακτικό είναι να βλέπεις αυτή την τεράστια και απροσδόκητη αγάπη βγαίνοντας από το παιχνίδι!
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς στην πατρίδα μου, στο πανέμορφο νησί μου την Sámos, Samos, Greece που με στήριξε από το πρώτο κιόλας λεπτό.
Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους εσάς που με στηρίξατε χωρίς να με γνωρίζετε από την αρχή μέχρι το τέλος στην πορείας μου στο διαγωνισμό. Κλείνοντας για τελευταία φορά την πόρτα του MasterChef αυτό που κρατάω είναι μόνο τα θετικά, τους ανθρώπους που γνώρισα, τα συναισθήματα που βίωσα, τις προσπάθειες που αναγνωρίστηκαν.
Με παίρνουν λίγο τα ζουμιά τώρα που γράφω αυτό το post γιατί καταλάβαινω ότι ένα μαγικό ταξίδι, μια εμπειρία που δεν μπορείς να την αγοράσεις με χρήματα και δεν μπορεις να την καταλάβεις αν δεν τη ζήσεις μόλις έφτασε στο τέλος. Συγκίνηση και μόνο νιώθω μέσα μου, σαν να μου βγαίνει όλη η πίεση του παιχνιδιού, πράγμα το οποίο ίσως δεν ταιριάζει με την εικόνα του "σκληρού τύπου" που έβγαινε προς τα έξω. Αλλά όπως μου είχε πει κάποτε ένας φίλος,
"Τα ωραία δεν τελειώνουν ποτέ κάνουν μια παύση για να ξανασυνεχίσουν, ακόμα καλύτερα!".
Η αγάπη σας μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω!
Αυτό λοιπόν που θέλω να θυμάστε είναι να μην σταματάτε να ονειρεύεστε.
Και αν σας έλεγα κάτι μέσα από την ψυχή μου θα ήταν το εξής: Δουλέψτε σκληρά διαλέξτε τον δύσκολο δρόμο και κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα οι κόποι σας και η ενέργεια που έχετε καταναλώσει θα ανταμοιφθούν. Γιατί ο μόνος τρόπος να έχεις περισσότερα είναι να αξίζεις περισσότερα και για να αξίζεις περισσότερα κατι πρέπει να κάνεις..
Αυτό το ξέρεις εσύ!
Αυτά από εμένα για σήμερα,θα τα ξαναπούμε σύντομα και απο αύριο κιόλας
στο instagram!»
 iefimerida.gr