ΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 3-1: Βελτιωμένη και έτοιμη για… ΤΣΣΚΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 3-1: Βελτιωμένη και έτοιμη για… ΤΣΣΚΑ

ΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 3-1: Βελτιωμένη και έτοιμη για… ΤΣΣΚΑΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 3-1: Βελτιωμένη και έτοιμη για… ΤΣΣΚΑ

Θετικά ήταν τα… σημάδια που έδειξε η Ένωση στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας, επικρατώντας 3-1 της Μπάνικ Οστράβα.
Το «συγκρότημα» του Μανόλο Χιμένεθ, μετά τη νίκη 1-0 επί της Κορόνα Κίελτσε στο προηγούμενο τεστ, εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένο, κυρίως στην επιθετική λειτουργία, όπου δημιούργησε 16 τελικές κόντρα στους Τσέχους, πετυχαίνοντας τρία τέρματα, αλλά και αστοχώντας σε πέναλτι με τον Λιβάγια. Ο «Δικέφαλος» δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι πως βρίσκει τα… πατήματά του, ενόψει και των διπλών αναμετρήσεων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον Γ’ προκριματικό του Champions League.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μοιρασμένο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι Τσέχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, στο 6’ με τον Γιακούμποφ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λιβάγια δεν κατάφερε να σκοράρει, μια και το σουτ που έκανε σταμάτησε στα σώματα των «φιλοξενούμενων». Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο νέος φορ της Ένωσης είχε μία ακόμα απειλή, αλλά ο Σουστρ απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας, ο Μάνταλος απείλησε και πάλι, όμως, ο πορτιέρο της Μπάνικ έδιωξε εκ νέου.

Ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε να σκοράρει στις πρώτες του… επισκέψεις στα καρέ των Τσέχων και στο 15’ το… πλήρωσε. Ο Στράνια έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, περνώντας όποιον βρήκε απέναντί του, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Σασίνκα, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0. Όμως, η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Στο 17’ ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Λόπες και αυτός με διαγώνιο σουτ, έγραψε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε πλήρως τα ηνία του ματς, δημιουργώντας πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Σουστρ, ο οποίος έκανε ότι… μπορούσε για να κρατήσει την Μπάνικ εντός αγώνα. Στο 32’ ο Λόπες δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά και πέντε λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Λιβάγια είδε τον πορτιέρο των Τσέχων να τον σταματά.

Όμως, στο 41’ ο Πέτρος Μάνταλος έκανε την ανατροπή για την ΑΕΚ. Ο Αϊντάρεβιτς ήταν αυτός που έκανε το «γέμισμα», ο Αζεβέδο δεν μπόρεσε να διώξει και από κοντά, ο αρχηγός της Ένωσης, με δυνατό σουτ, έγραψε το 2-1, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ίδια… εικόνα
Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό δεν… άλλαξε. Παρά τις αλλαγές από τον Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ουσιαστικά… έπαιξε στο μισό γήπεδο την Μπάνικ Οστράβα, αλλά και πάλι ο Σουστρ ήταν ο άνθρωπος που κράτησε τους Τσέχους.

Στο 52’ ο πορτιέρο της Μπάνικ απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου, κάτι που έκανε και στο 64’ σε απειλή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Τα… αντανακλαστικά του Σουστρ θέλησε να… δοκιμάσει και ο Γιακουμάκης στο 73’ όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των Τσέχων ήταν στην σωστή θέση.

Όμως, στο 80’ ο Αλμέιδα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Σίντελαρ ανέτρεψε, εκτός περιοχής, τον Γιακουμάκη, έπειτα από την επιμονή του Χριστοδουλόπουλου, ο διαιτητής παρασύρθηκε και έδειξε την άσπρη βούλα, όπου ο Πορτογάλος φορ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΑΕΚ: Μπάρκας (46' Τσιντώτας), Μπακάκης, Τσόσιτς (46' Τσιγκρίνσκι), Τζανετόπουλος, Λόπες (58' Γιαννούτσος), Γιόχανσον (78' Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46' Γαλανόπουλος), Κλωναρίδης (58' Γιακουμάκης), Μάνταλος (69' Αντωνίου), Τρίστασον (46' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάια (65' Αλμέιδα).
Μπάνικ Οστράβα: Σουστρ, Μπρέντα (71' Κέλεσιτς), Γιακούμποφ, Ζαποτότσνι, Σους (46' Σίντελαρ), Στάνια, Χλίνκα, Χρούμπι, Αζεβέδο, Σασίνκα, Πόζναρ. .onsports.gr