Το «Ε» δεσμεύει του λογαριασμούς του Καρβέλα και ζητάει 500.000 ευρώ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Το «Ε» δεσμεύει του λογαριασμούς του Καρβέλα και ζητάει 500.000 ευρώ

Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση η Άννα Βίσση

Αγωγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ κατά του Νίκου Καρβέλα κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Ε».

Συγκεκριμένα, με µια διαταγή πληρωµής που εκδόθηκε πριν από λίγες ηµέρες, στις 26 Ιουνίου, η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., ως ιδιοκτήτρια του Epsilon, στρέφεται κατά του Νίκου Καρβέλα για µη τήρηση των όρων και κατ’ επέκταση της συνεργασίας του µε το Star Academy, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.

Ήδη, δεσµεύτηκε το σύνολο των τραπεζικών λογαριασµών του Νίκου Καρβέλα και της εταιρείας Vanillia ΕΠΕ, με την Άννα Βίσση να εμπλέκεται στην υπόθεση παρά το ότι παραμένει στη θέση της, καθώς δεν µεσολάβησε απλώς προτείνοντας στον σταθµό τον πρώην σύζυγό της και συνεργάτη της, αλλά και υπέγραψε τη σχετική σύµβαση ως εγγυήτρια.

Σύμφωνα με την εντολή πληρωµής «αποκλειστικά σε περίπτωση µη ενεργού παρουσίας του Νικολάου Καρβέλα στην εκποµπή ή και αποχώρησής του από αυτή έστω και σ’ ένα επεισόδιο καταπίπτει σε βάρος του η άνω ποινική ρήτρα για την οποία ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον η Συνεργάτιδα και η εκ των αντισυµβαλλοµένων Άννα Βίσση. Τα αντισυµβαλλόµενα µέρη συνοµολογούν και αναγνωρίζουν ρητά και ανεπιφύλακτα ότι η άνω απαίτηση θα είναι ληξιπρόθεσµη, ορισµένη, εκκαθαρισµένη και απαιτητή. Συνεπώς, η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. θα δύναται να ενεργήσει όλα τα νόµιµα για την είσπραξη της ποινικής ρήτρας ασκώντας κάθε νόµιµο µέσο που της παρέχει ο Αστικός Κώδικας… ιδίως αν προβεί σε έκδοση διαταγής πληρωµής».

Το Epsilon κατήγγειλε τη συνεργασία µε τον συνθέτη και ζητά, τόσο από τον ίδιο, αλλά και από όσους εγγυήθηκαν τη συνεργασία µαζί του, (δηλαδή την εταιρεία καλλιτεχνικών παραγωγών Vanillia ΕΠΕ, στην οποία εµπλέκονται ως βασικός µέτοχος η Άννα και ως νόµιµος εκπρόσωπος η αδερφή της, Νίκη Βίσση) τη ρήτρα των 500.000 ευρώ και για την περαιτέρω ζηµιά που υποστηρίζει πως υπέστη το κανάλι, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, λέγεται ότι το διαζύγιο άρχισε να γίνεται πόλεµος από τη στιγµή που ο Νίκος Καρβέλας αρνήθηκε να επιστρέψει στο κανάλι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πήρε έναντι αµοιβής αν και δεν βρισκόταν πια στην καρέκλα του κριτή. «Αυτοί που παίρνουν τα χρήµατα οφείλουν να τα θυµούνται την ώρα που πρέπει να τα επιστρέψουν», δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο κ. Αγαπηνός.

Λόγω της συγκεκριµένης δικαστικής έκβασης, στην οποία ο συνθέτης δεν ανταποκρίθηκε, ήδη µπλοκαρίστηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασµοί, ενώ ο ίδιος έχει δικαίωµα να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής πληρωµής εντός 15 ηµερών από την επίδοσή της.