Γλύπτης κάνει 2 χρόνια για να φτιάξει άγαλμα από 100.000 μαχαίρια και η κυβέρνηση το απορρίπτει - ΕΙΚΟΝΕΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Γλύπτης κάνει 2 χρόνια για να φτιάξει άγαλμα από 100.000 μαχαίρια και η κυβέρνηση το απορρίπτει - ΕΙΚΟΝΕΣ

Σύμφωνα με το tilestwra.com, στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει ένα γλυπτό αγγέλου μήκους 8 μέτρων, κατασκευασμένο από 100.000 δωρισμένα μαχαίρια. Σκοπός του γλυπτού είναι να θυμόμαστε τους ανθρώπους που πέφτουν θύματα βίας με μαχαίρια, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και να αναγνωριστεί το γεγονός πως πρόκειται για ένα πραγματικό πρόβλημα. 

Ο δημιουργός του αγγέλου, ο Άλφι Ράντλεϊ, πέρασε δύο χρόνια σχεδιάζοντας και οικοδομώντας το γλυπτό. Περιλαμβάνει μαχαίρια που έχει δωρίσει η αστυνομία και χρησιμοποιήθηκαν σε βίαια εγκλήματα σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία. Μερικά από αυτά, έχουν ακόμη και τα ονόματα των θυμάτων χαραγμένα στις λεπίδες τους.

Τα υπόλοιπα συγκεντρώθηκαν χάρις στη βοήθεια του Βρετανικού Κέντρου Σιδηροκατασκευών στο Σροπσάιρ, το οποίο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αμνηστίας, γνωστό ως «Σώσε μια Ζωή, Παρέδωσε το Μαχαίρι σου», μέσω του οποίου οι άνθρωποι μπορούσαν να δώσουν ανώνυμα τα μαχαίρια τους για το έργο.

Εκτός από τον καθαρισμό όλων των μαχαιριών από βιολογικά υλικά, ο Άλφι έπρεπε να αμβλύνει κάθε μαχαίρι για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι πλέον αιχμηρό και δεν μπορεί να δημιουργήσει κανένα τραύμα.

Ο καλλιτέχνης ζητάει να τοποθετηθεί το γλυπτό στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Ο άγγελος των 8 μέτρων, στην πραγματικότητα είναι ένα μνημείο

Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα βίας με μαχαίρια, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου από 100.000 μαχαίρια που έχουν δωριστεί στον δημιουργό.


Ορισμένα από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε πραγματικά εγκλήματα

Ο Άλφι Ράντλεϊ είναι ο δημιουργός του αγγέλου. Πέρασε 2 χρόνια σχεδιάζοντας και οικοδομώντας το γλυπτό.


Ωστόσο, η κυβέρνηση απέρριψε την ιδέα του για το συγκεκριμένο μνημείο

Οι υπεύθυνοι θεώρησαν πως θα προβληθεί μια άσχημη πλευρά της χώρας τους

Παρόλα αυτά ο καλλιτέχνης δεν το βάζει κάτω. Θέλει να το τοποθετήσει στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, ώστε να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους.