Καντίνες στο Γαϊδουρονήσι έκοψαν 16.546 αποδείξεις – φαντάσματα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Καντίνες στο Γαϊδουρονήσι έκοψαν 16.546 αποδείξεις – φαντάσματα

Οι εφοριακοί πήγαιναν ως λουόμενοι για μια ολόκληρη εβδομάδα για να εντοπίσουν παραβάσεις

Στη νήσο Χρυσή, βρέθηκαν χθες ελεγκτές-εφοριακοί  για να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο των γενικευμένων ελέγχων που είναι σε εξέλιξη με επίκεντρο τα νησιά της Ελλάδας και τους περισσότερο τουριστικούς προορισμούς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθούν αρκετές παρανομίες, για αποδείξεις που δεν κόβονται και για παράνομες ταμειακές μηχανές που δεν ήταν δηλωμένες.

Όπως αποκάλυψε ο Ρήγας Μπάρκουλας, ο οποίος ασκεί και τα καθήκοντα του Διευθυντή της Φορολογικής Περιφέρειας, οι εφοριακοί κατασκόπευαν την επιχείρηση στο Γαϊδουρονήσι επί μία εβδομάδα για να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Οι εφοριακοί πήγαιναν ως λουόμενοι για να εντοπίσουν παραβάσεις.

Τελικά κατάλαβαν ότι υπήρχαν στο σημείο τέσσερις καντίνες, με πέντε ταμειακές, αλλά μία επιχείρηση.

Όταν πήραν την πρώτη ταμειακή στα χέρια τους και έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι η ταμειακή έκοβε αποδείξεις, αλλά σε ένα ανύπαρκτο ΑΦΜ, σε ένα σουβλατζίδικο, σε άλλη πόλη που είχε κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Τότε ο υπεύθυνος του καταστήματος κλείδωσε τις υπόλοιπες ταμειακές. Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπάρκουλας, χρειάστηκε η αστυνομία για να πάρουν τις υπόλοιπες ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις - φαντάσματα. Μέχρι τώρα ο έλεγχος δείχνει ότι δεν κόπηκαν 16.546 αποδείξεις μέσα δύο μήνες.
newsbeast.gr