Πλημμύρες σε Κοζάνη, χαλάζι σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Αγρίνιο [εικόνες & βίντεο] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πλημμύρες σε Κοζάνη, χαλάζι σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Αγρίνιο [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Kozan.grΠρωτοφανείς εικόνες για την εποχή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Έντονες καταιγίδες έπληξαν την περιοχή της Κοζάνης, ενώ ισχυρή ήταν η χαλαζόπτωση τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα, με τους κατοίκους να μετρούν της ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Οι καταιγίδες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί στην πόλη της Κοζάνης και στα γύρω χωριά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των προβλημάτων παρατηρήθηκε στον Κρόκο Κοζάνης, ενώ προβλήματα άντλησης υδάτων αναφέρθηκαν στην πόλη, αλλά και στα γύρω χωριά. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν σε δρόμους που μετατράπηκαν σε ποτάμια με τους ιδιοκτήτες τους να είναι αδύνατον να τα πλησιάσουν.


Όπως είναι φυσικό από την ένταση και τη διάρκεια της βροχής ήταν αδύνατον να μην πλημμυρίσουν χωράφια της περιοχής, ενώ η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής ήταν περιορισμένη.

Χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα
Ξαφνική επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός το μεσημέρι της Κυριακής, με σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις στον νομό των Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρει το epirus-tv, περιορισμένης έκτασης ζημιές έχουν υποστεί καλλιέργειες κατοίκων των χωριών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ,με την Πολιτική Προστασία  της Περιφέρειας Ηπείρου να βρίσκεται  ωστόσο  σε ετοιμότητα ,σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.
Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί,  καθώς ήδη λόγω ολισθηρότητας  του οδοστρώματος έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα, ευτυχώς  χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.
Χαλάζι και στην Κέρκυρα
Έντονη χαλαζόπτωση και καταιγίδα έπληξε την Κέρκυρα νωρίς το απόγευμα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κυριάρχησαν σε όλο το νησί, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα, όπως αναφέρθηκε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.
Το χαλάζι που είχε μέγεθος ρεβιθιού κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά, να «ασπρίσει» δρόμους και πεζοδρόμια, όμως δεν προκάλεσε ζημιές, όπως έγινε γνωστό.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα φέρεται ήδη να παρουσιάζουν ύφεση και να εξασθενούν, με τη βροχή να πλήττει κατά τόπους το νησί.
Νεροποντή και χαλάζι και στο Αγρίνιο
Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα μία ισχυρή βροχόπτωση η οποία συνοδεύτηκε με έντονη χαλαζόπτωση έπληξε ολόκληρη την περιοχή του Αγρινίου δημιουργώντας αρκετά προβλήματα τόσο σε σπίτια, όσο και σε καλλιεργήσιμες περιοχές με το χαλάζι να σκεπάζει κυριολεκτικά τα πάντα. 
Εικόνα και βίντεο από το AgrinioTimes.gr:


Το έκτακτο δελτίο επείδωσης καιρού της ΕΜΥ: 
Η  ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επειδείνωσης καιρού χθε προειδοποιούσε ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα... εμφανιζόταν από τα βόρεια με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα επηρεαστούν: Την Κυριακή (11-06-2017) από το πρωί η Μακεδονία, η Θεσσαλία και βαθμιαία όλα τα ηπειρωτικά (έκτος Θράκης), η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το Ιόνιο. Την νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Η αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή
Αρχικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης), την Εύβοια και τις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα στο Ιόνιο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Σε πτώση στα ηπειρωτικά
  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 25 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη ως 27 βαθμούς.
  • ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 28 βαθμούς κελσίου.
  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στις Κυκλάδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 ως 26 βαθμούς κελσίου.
  • ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 ως 28 βαθμούς κελσίου.
  • ΑΤΤΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 ως 26 βαθμούς κελσίου.
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 25 βαθμούς κελσίου.
Δείτε σε χάρτες που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες: 
Φωτογραφίες & βίντεο: Kozanimedia, kozan.gr, epirus-tv
Xάρτες: Poseidon