Κρήτη: Η έκπληξη μπροστά στον παπά - Γαμπρός και νύφη τα έχασαν στον χορό του Ησαϊα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Κρήτη: Η έκπληξη μπροστά στον παπά - Γαμπρός και νύφη τα έχασαν στον χορό του Ησαϊα

Γαμπρός και νύφη πρωταγωνιστούν σε εικόνες που κάνουν το γύρο του facebook και του twitter. Ο γάμος τους έγινε θέμα στο διαδίκτυο και όχι μόνο...

Πριν ακόμη τελειώσει το μυστήριο και ξεκινήσουν να σηκώνουν στους ώμους τους τα συζυγικά βάρη, ένιωθαν ήδη «ασήκωτο» το βάρος από τον χορό του Ησαΐα. Και αυτό γιατί η Καδιά και ο Μιχάλης που ενώθηκαν την περασμένη Κυριακή, με τα ιερά δεσμά του γάμου, το ρύζι που "έφαγαν" θα το θυμούνται μία ζωή.

Καθώς δεν επρόκειτο για ένα ή δυο σακουλάκια αλλά για ένα ολόκληρο "τσουβάλι" ρύζι που ζύγιζε 10 κιλά όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στο φωτογραφικό φακό του Βαγγέλη Τσουκάλη.Οι φίλοι του γαμπρού είχαν ετοιμάσει την έκπληξη και όλοι οι καλεσμένοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν το τσουβάλι να ανοίγει και κιλά ρυζιού να «λούζουν» τους νεόνυμφους που χαμογελαστοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και συνέχισαν… απτόητοι το χορό του Ησαΐα.


Και αν, ως είθισται, οι νεόνυμφοι "βομβαρδίζονται" με ρύζι στο γάμο τους από τους καλεσμένους τηρώντας έτσι ευλαβικά το έθιμο που συνδέεται με "ρίζωμα του ζευγαριού, γονιμότητα και καλοτυχία", στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα 10 κιλά ρυζιού δεν μπορεί παρά να σημαίνουν πολλά χρόνια υγείας, καλοτυχίας και σίγουρα πολλούς απογόνους για το ζευγάρι.Να ζήσουν τα παιδιά και βίο ανθόσπαρτο.