Μητέρα αποφάσισε να ακρωτηριάσουν το παραμορφωμένο πόδι της νεογέννητης κόρης της, αλλά δείτε πως είναι σήμερα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Μητέρα αποφάσισε να ακρωτηριάσουν το παραμορφωμένο πόδι της νεογέννητης κόρης της, αλλά δείτε πως είναι σήμερα

Είναι δύσκολο να πεις στους γιατρούς ότι συμφωνείς στο ν’ ακρωτηριάσουν το πόδι του παιδιού σου. Αυτή είναι μια ιστορία που μας δείχνει πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια δυσκολία και να ξεπεράσουμε κάθε θλίψη που μπορεί να στείλει στο δρόμο μας η ζωή.

Η μικρή Jemma Kelly γεννήθηκε με παραμορφωμένα τα πόδια και τα χέρια της. Η μαμά της, η Tamara, σοκαρίστηκε όταν είδε για πρώτη φορά το μωρό της.

«Είχε μόνο τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι, δεν είχε αστράγαλο στο δεξί πόδι γι’ αυτό το ποδαράκι της είχε πάρει το σχήμα του γάντζου,» είπε.


Καθώς μεγάλωνε, η Jemma δεν μπορούσε να περπατήσει ή να παίξει σαν τα άλλα παιδιά. «Θέλω η κόρη μου να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, είναι ένα καταπληκτικό παιδί και δεν θα αφήσω η αναπηρία της να καταστρέψει τη ζωή της,» δήλωσε η Tamara.

Οι γιατροί της πρότειναν διάφορες λύσεις στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το μικρό κορίτσι, αλλά οι γονείς της πήραν τη σκληρή απόφαση και επέλεξαν να ακρωτηριάσουν το πόδι της Jemma πάνω από το γόνατο.


«Μας πρότειναν διάφορες λύσεις, όπως το να επεκτείνουμε το πόδι της με βίδες και σίδερα, αλλά αποφασίσαμε ότι αν είχε ακρωτηριαστεί θα μπορούσε να ζήσει μια καλύτερη ζωή χωρίς πολλά χειρουργεία,» είπε η Kelly.

Ήταν μόλις εννέα μηνών όταν έκανε την επέμβαση. Πριν από την πρώτη ημέρα των γενεθλίων της και με την ενθάρρυνση των γονιών της, ήταν σε θέση να κινείται ελεύθερα και να αρχίσει να κάνει τα πράγματα που για τα άλλα νήπια θεωρούνται δεδομένα σ’ αυτή την ηλικία.



Το πρόσθετο τεχνητό μέλος της έχει μια άρθρωση στο γόνατο, η οποία επιτρέπει στη Jemma να έχει μεγαλύτερη ευελιξία.

«Κάνει μαζορέτες, παίζει μπάλα, κάνει βόλτες με το ποδήλατο, χοροπηδάει σε τραμπολίνα, αν καλύψεις το προσθετικό της πόδι δεν θα καταλάβεις ότι έχει διαφορά με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της… Τώρα μπορεί να σκύψει και να πιάσει πράγματα από το πάτωμα, να παίξει μπάλα και να τρέξει σαν φυσιολογικό παιδί,» είπε η Tamara.



«Είχε υποβληθεί σε πολλές θεραπείας και ζορίστηκε μέχρι να μάθει να προχωράει, αλλά τώρα δεν τη σταματάς, είναι απίστευτη!»

«Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα, είναι ένα καταπληκτικό κορίτσι,» είπε η περήφανη μητέρα.

Η Jemma και η οικογένειά της στρέφουν το βλέμμα τους στα θετικά πράγματα στη ζωή και εστιάζουν σε αυτά που μπορεί να κάνει από δω και πέρα.


Δείτε τη Jemma στο παρακάτω βίντεο: