Μητέρα ακούει την καρδούλα του μωρού της στον υπέρηχο. Τότε οι γιατροί της ανακοινώνουν τα πιο Σοκαριστικά νέα… - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Μητέρα ακούει την καρδούλα του μωρού της στον υπέρηχο. Τότε οι γιατροί της ανακοινώνουν τα πιο Σοκαριστικά νέα…

H Brandi και ο Michael Rogers από το Effingham της Νότιας Καρολίνα περίμεναν με χαρά το τρίτο τους μωρό, αλλά ποτέ δεν περίμεναν να λάβουν αυτά τα σπαρακτικά νέα μετά τον υπέρηχο. Η οικογένεια τώρα θέλει να βγει κάτι θετικό από την σύντομη ζωή του μωρού τους.

Στις 20 εβδομάδες κύησης, η Brandi έμαθε ότι το αγέννητο κοριτσάκι τους, που θα ονόμαζαν Emersyn, έπασχε από ανεγκεφαλία. Πρόκειται για μια γενετική ανωμαλία στην οποία το μωρό γεννιέται χωρίς εγκέφαλο και κρανίο. Αυτό συμβαίνει σε 3 εγκυμοσύνες ανά 10.000 στις ΗΠΑ.

Ο 29χρονος Michael είπε ότι εκείνος και η γυναίκα του σοκαρίστηκαν όταν οι γιατροί τους είπαν τα νέα. Δεν είχαν ακουστά την πάθηση αυτή.

«Όταν το μάθαμε, νομίζω ότι ο γιατρός είπε ότι είχε 75% πιθανότητες να επιζήσει. Αποθέσαμε την ελπίδα μας σε αυτό. Πραγματικά πίστευα ότι θα τα κατάφερνε. Όταν ξαναπήγαμε, μας είπαν ότι δεν υπήρχαν πιθανότητες.»

Ο Dr. Conrad Williams από το Medical University της Νότιας Καρολίνα είπε ότι δεν υπάρχει γνωστή υπόθεση ανεγκεφαλίας. Είναι ο διευθυντής του προγράμματος παρηγορητικής φροντίδας του πανεπιστημίου και θα συνεργαστεί στενά με την οικογένεια μετά την γέννηση της Emersyn.

«Πολλά από αυτά τα μωρά γεννιούνται νεκρά και όσα γεννιούνται ζωντανά, ζουν μόνο για μερικές ώρες ή μέρες. Εμείς εστιάζουμε στο να παρέχουμε στους ασθενείς και τις οικογένειες τους υποστήριξη ή ανακούφιση για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Αν μπορούν να θυμηθούν τις σύντομες στιγμές που πέρασαν με το παιδί τους, θα τους βοηθήσει σημαντικά στην διαδικασία πένθους και αυτός είναι ο στόχος μας.»


Όταν οι Rogers έμαθαν για το ζοφερό μέλλον της Emersyn, είχαν την επιλογή να διακόψουν την εγκυμοσύνη, σύμφωνα με την 25χρονη Brandi. Αλλά απέκλεισαν αυτή την επιλογή. «Αποφασίσαμε επιτόπου ότι δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο… Είσαι σε ένα δωμάτιο και ακούς τον παλμό του μωρού σου και μετά πας σε ένα άλλο δωμάτιο και σου λένε, “Μπορείς να το σταματήσεις”. Είναι πολύ δύσκολο.»

Τα νέα ήταν σκληρά για το ζευγάρι, αφού η Emersyn είναι το τρίτο παιδί τους και οι δύο πρώτοι γιοι τους γεννήθηκαν χωρίς προβλήματα.

«Νομίζω ότι απλά καθόμουν εκεί, όταν μου το είπαν. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που νομίζεις ότι δεν θα σου συμβεί ποτέ, ειδικά όταν έχεις δύο υγιή παιδιά.»


Το ζευγάρι επέστρεψε σπίτι για να επεξεργαστεί τα νέα και την επικείμενη απώλεια του μωρού τους. Η Brandi αναζήτησε στο διαδίκτυο οικογένειες που είχαν ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη, παρ’όλο που ήξερε ότι η κόρη της δεν θα τα κατάφερνε.

«Έψαχνα την φωνή κάποιου που είχε ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη και δεν το είχε μετανιώσει. Θέλω να είμαι αυτή η φωνή. Είναι εντάξει να τιμάμε την Emersyn, ακόμα κι αν δεν πρόκειται να επιζήσει. Είναι το τρίτο μας παιδί και την αγαπάμε πολύ.»

Τότε η Brandi έμαθε για τον Royce και την Keri Young από την Οκλαχόμα. Είχαν δώσει συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση για το μωρό τους, το οποίο επίσης είχε διαγνωστεί με ανεγκεφαλία. Είχαν επιλέξει να ολοκληρώσουν την εγκυμοσύνη, ώστε να τιμήσουν την ζωή του μωρού τους και να δωρίσουν στην συνέχεια τα όργανα.


Η Brandi κατάλαβε εκείνη την στιγμή τι ήθελε να κάνει. Όπως κάθε μητέρα, ήθελε να κρατήσει το μωρό της, ακόμα και για μια στιγμή. Ήθελε τα παιδιά της να γνωρίσουν την αδερφή τους. Η οικογένεια ήθελε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την σύντομη ζωή της Emersyn, είτε ήταν ένα λεπτό, μία ώρα ή μία μέρα.

Σκοπεύουν να δωρίσουν τα όργανα της εστιάζοντας την έρευνα για την ανεγκεφαλία, είπε ο Michael. «Δεν θέλω να ξεχαστεί ποτέ… δεν ήταν απλά ένα μωρό που δεν τα κατάφερε. Θα ήθελα να ιδρύσω έναν οργανισμό στο όνομα της γι’αυτή την συγκεκριμένη πάθηση. Αυτή θα είναι η κληρονομιά της.»

Δείτε περισσότερα για την γενναία αυτή οικογένεια και την Emersyn:

Η Brandi αναμένεται να γεννήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Παρ’όλο που ο χρόνο της Emersyn σε αυτόν τον κόσμο είναι περιορισμένος, o αντίκτυπος της στους άλλους θα μείνει για πάντα.