Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πειραιώτικη ανατροπή! Δεν άντεξε το "τριφύλλι" - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πειραιώτικη ανατροπή! Δεν άντεξε το "τριφύλλι"

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πειραιώτικη ανατροπή! Δεν άντεξε το `τριφύλλι`Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 10 πόντους (48-58) στο τέταρτο δεκάλεπτο και φάνηκε να αγκαλιάζει το πολυπόθητο "μπρέικ", ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον Ολυμπιακό. Με μία μάγκικη ανατροπή στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 64-62 στο ΣΕΦ, στον τρίτο τελικό της Stoiximan.gr Basket League και βρέθηκαν ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου.Οι "πράσινοι" έφτασαν μία ανάσα από το διπλό τίτλου, ωστόσο "λύγισαν" στα τελευταία λεπτά από την ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπιασαν από το λαιμό αυτούς του Τσάβι Πασκουάλ κι έκαναν την ανατροπή, με τον Κώστα Παπανικολάου να παίζει τρομερές άμυνες πάνω στον Μάικ Τζέιμς στα τελευταία δευτερόλεπτα και να χαρίζει ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά αστόχησε κάτω από το καλάθι, ενώ στη συνέχεια έχασε και την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, αστοχώντας στο τελευταίο σουτ του αγώνα.
Οι Πειραιώτες έκαναν το 2-1 στη σειρά και χρειάζονται ακόμα μία νίκη για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα για τρίτη σερί φορά. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, όπου είναι πιθανόν να μάθουμε τον πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2016-2017.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους, ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Τζέιμς με 16 πόντους. Ο Αμερικανός γκαρντ τα πήγαινε περίφημα μέχρι και τα τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο στο φινάλε τα έκανε.... θάλασσα, αδυνατώντας να ξεφύγει από ασφυκτικό μαρκάρισμα του Παπανικολάου, ο οποίος ήταν και ο MVP του αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη, αλλά είδε και τον Γιάννη Μπουρούση να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και μένει να εξακριβωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τραυματίστηκε και ο Γκριν. Ο Αμερικανός γκαρντ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα.
Ο αγώνας:
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι δύο ομάδες πηγαίναν χεράκι-χεράκι, με το πρώτο δεκάλεπτο να τις βρίσκει ισόπαλες (16-16).
Στον Παναθηναϊκό ανήκε το πρώτο μισό της 2ης περιόδου! Αρχικά, ο Γκάμπριελ με τρίποντο έδωσε αέρα τριών πόντων, 16-19 στην ομάδα του. Η είσοδος του Νίκου Παππά ανέβασε την ταχύτητα των φιλοξενούμενων, αλλά και την αυτοπεποίθηση. Οι "πράσινοι" έδειχναν πιο διψασμένοι, ήταν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση, την ώρα που ο Ολυμπιακός πάλευε με την άμυνά του να μην αφήσει τον αντίπαλο να απομακρυνθεί. Όμως, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 7 πόντους (23-30). Το "τριφύλλι" έλεγχε τον αγώνα (27-33) μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κάπου εκεί, όμως, ήρθε η "ερυθρόλευκη" απάντηση. Με σερί 9-0, ο Ολυμπιακός όχι μόνο μείωσε τη διαφορά, αλλά πήγε στα αποδυτήρια, όντας μπροστά με 3 πόντους (36-33).
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με σερί 5-0, 36-38, με τρίποντο του Ρίβερς και δίποντο του Καλάθη, ωστόσο ο Ολυμπιακός και πάλι τον έφτασε (43-43) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο ήταν ένα από τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 7-10, ναι καλά διαβάσετε! Οι δύο ομάδες τα "έσπασαν", πετυχαίνοντας μαζί 17 πόντους.
Με σερί 5-0 του Παναθηναϊκού ξεκίνησε και η τέταρτη περίοδος (καλάθι του Γκιστ και τρίποντο Γκάμπριελ), 43-48. Ο Παπαπέτρου μείωσε στο καλάθι με δικό του σουτ τριών πόντων, 46-48, αλλά ο Τζέιμς με τρίποντο έκανε το 46-51. Ο Γιανγκ έκανε το 48-51 και ο Τζέιμς έκανε τους φιλάθλους στις κερκίδες να 'παγώσουν' με νέο τρίποντο, 48-54 και εναπομείναντα χρόνο 6:13.  Ένα φάουλ που δόθηκε στον Παπανικολάου πάνω στον Ρίβερς είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, δέχτηκε τεχνική ποινή και ο Τζέιμς έβαλε τη μία βολή, 48-55. Ο Ρίβερς έκανε το 48-58 με τρίποντο και κάπου εκεί οι "πράσινοι" εξαφανίστηκαν από το παρκέ. για την ακρίβεια η "ερυθρόλευκη" άμυνα τους εξαφάνισε.
Με δύο σερί τρίποντα από Μάντζαρη και Σπανούλη, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 54-58. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει (54-60), αλλά ο Μιλουτίνοφ με  τέσσερις σερί πόντους έκανε το 58-60. Ο Καλάθης πέτυχε το τελευταίο καλάθι του Παναθηναϊκού (58-62), για να ακολουθήσει τρίποντο από τον Πρίντεζη (61-62).
Ο Σπανούλης αστόχησε σε λέι απ και ο Τζέιμς αποδείχτηκε μοιραίος για τον Παναθηναϊκό, όταν έκανε φάουλ στον Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού ήταν αλάνθαστος, βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά, 63-62, στα 32 δευτερόλεπτα. Τα βήματα του Σίνγκλετον που ακολούθησαν τα... σφύριξε ο Σχοινάς (από τον οποίο έχουν παράπονα οι "ερυθρόλευκοι"), στα 16". Ο Πρίντεζης έχασε την ευκαιρία για γκολ φάουλ, αλλά δεν λάθεψε σε 2 βολές από φάουλ του Σίνγκλετον. Το σουτ του Τζέιμς δεν βρήκε στόχο, ούτε το τρίποντό του στο τέλος και ο Ολυμπιακός είχε προστατέψει την έδρα του, μετά από επική ανατροπή!
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-33, 43-43, 64-62.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 8 (1), Μιλουτίνοφ 14, Πρίντεζης 10 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 5 (1 τρίπ., 7 ασ.), Γκριν 6 (2), Μπιρτς 1, Γιανγκ 7, Ουότερς, Αγραβάνης 4, Παπανικολάου 6 (6 ριμπ., 4 ασ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7 (1), Ρίβερς 8 (2), Φελντέιν 4, Μπουρούσης 2, Καλάθης 11 (1), Τζέιμς 16 (3), Φώτσης, Παππάς 4, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 6 (2)..