Δημάτος: «Τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της ΑΕΚ δεν έχουν γραφτεί ακόμα» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Δημάτος: «Τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της ΑΕΚ δεν έχουν γραφτεί ακόμα»

Δημάτος: «Τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της ΑΕΚ δεν έχουν γραφτεί ακόμα»Το κατόρθωμα της ΑΕΚ να διορθώσει τα λάθη της, να νικήσει την εσωστρέφεια και εντέλει να πανηγυρίσει την ευκαιρία να γράψει ακόμα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της περιέγραψε ο Ανδρέας Δημάτος.
Έναν μίνι απολογισμό της σεζόν -καταγράφοντας όλα τα κύματα από τα οποία πέρασε η ΑΕΚ πριν το happy end της πρωτιάς στα πλέι οφ- έκανε ο Ανδρέας Δημάτος. 

Με ανάρτησή του στο Facebook αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο διευθυντής επικοινωνίας της «Ένωσης» εξήρε την προσπάθειά της να παλέψει με την εσωστρέφεια και να διορθώσει τα λάθη της. 

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι ποτέ δεν αναζητήθηκε άλλοθι (παρόλο που αποδομήθηκαν και λοιδωρήθηκαν οι πάντες), τόνισε ότι με το κεφάλι κάτω και πιο γερά στηρίγματα από ποτέ, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να γράψει ακόμα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της.


Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημάτου 

«Το ωραιότερο ενθύμιο μιας εξοντωτικά δύσκολης χρονιάς (σ.σ. η φανέλα του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι). Δώρο από μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχω γνωρίσει στα 27 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά. Έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο εκτίμησα όταν έδινε τις δικές του δύσκολες μάχες μακριά από το γήπεδο και για τους… ειδικούς ήταν απλώς ένας τελειωμένος! 

Και η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δοκιμάστηκε σκληρά εφέτος. Και δοκιμάστηκε από τα δικά της λάθη, γιατί μόνο αυτά μπορούν να την βλάψουν. Αποδομήθηκαν, ισοπεδώθηκαν, λοιδωρήθηκαν και απαξιώθηκαν οι πάντες. Και δεν αναφέρομαι στις δικαιολογημένα υψηλές απαιτήσεις των δικών μας φιλάθλων. 

Ούτε ένα Κύπελλο, ούτε η επιστροφή μετά από δέκα χρόνια στα προκριματικά του Champions League τους είναι αρκετά. Γιατί αυτοί γνωρίζουν και το ταβάνι αλλά και τον ηγέτη αυτής της ομάδας. Δεν είναι πάντως αμελητέα ποδοσφαιρικά βήματα προς τα εμπρός. Με το κεφάλι κάτω, πάντα… 


Αυτό που κρατάει η ΑΕΚ από αυτή τη χρονιά είναι ότι δεν έψαξε άλλοθι, δεν έχτισε επικοινωνιακές δικαιολογίες. Αλλά ότι δέχτηκε στωικά την κριτική, δεν αντέδρασε στον μηδενισμό, είδε τα λάθη της και έσπευσε να τα διορθώσει. Και να αντιδράσει σαν ΑΕΚ. Αποτινάσσοντας τη μιζέρια και παλεύοντας με την εσωστρέφεια. Αυτή είναι η νίκη. 

Και τώρα έχει μπροστά της τα δύσκολα. Καλείται να αποδείξει ότι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League πήγε δίκαια στην ομάδα που μπορεί και πρέπει να το αξιοποιήσει. 

Η μπάλα θα μείνει κάτω. Η αλαζονεία στην ΑΕΚ δεν ταίριαξε ποτέ. Και ας έχει συμπληρώσει 200 ευρωπαϊκούς αγώνες με πέντε χρόνια αποχής… Και ας είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με συμμετοχή στην προημιτελική φάση και των τριών ευρωπαϊκών Κυπέλλων. 

Η πρώτη ελληνική ομάδα που έφτασε στους 8 του πρωταθλητριών, η πρώτη που προκρίθηκε σε ομίλους Champions League. 

Η ιστορία είναι γραμμένη, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε να την γράφουμε. 

Τα μεγαλύτερα κεφάλαια δεν έχουν γραφτεί. Γιατί ποτέ ξανά αυτή η ομάδα δεν είχε τόσο γερά στηρίγματα. 

Από τα θεμέλια ξεκινάς…»