Πρωταθλητής ξανά ο Παναθηναϊκός - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πρωταθλητής ξανά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδος επικρατώντας του Ολυμπιακού με 66-51 σε ακόμη έναν τελικό στο ΣΕΦ που σημαδεύτηκε ξανά από επεισόδια.

Οι «πράσινοι» -στο αγωνιστικό σκέλος- και υπό το βλέμμα του Δ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος ακολούθησε την αποστολή στο φαληρικό στάδιο, μπήκαν στο παρκέ με το ίδιο πλάνο που ακολούθησαν στη σειρά και τελειοποίησαν στο 4ο ματς του ΟΑΚΑ.

Αν και ο Ολυμπιακός τελείωσε το 1ο δεκάλεπτο, προηγούμενος με 17-14, ο Παναθηναϊκός άρχισε να εφαρμόζει πιστά το πλάνο του Πασκουάλ στη 2η περίοδο κι από εκείνο το σημείο πήρε τα ηνία και δεν τα άφησε μέχρι τη διακοπή, δύο λεπτά πριν το φινάλε, όταν και έγινε είσοδος οπαδών στο παρκέ και ρίψη φωτοβολίδων.

Με επιμέρους σκορ 2ης και 3ης περιόδου, 10-22 και 10-21 αντίστοιχα, ουσιαστικά, «κλείδωσε» τον τελικό, έχοντας στυλοβάτες τους Καλάθη και Μπουρούση, αλλά και βρίσκοντας τεράστιες επιθετικές ανάσες από τους Ρίβερς και Τζέιμς. Ο Ισπανός τεχνικός έχοντας ανεβάσει την άμυνά του έξω από το τρίποντο, αλλάζοντας παίκτες σε κάθε σκριν και με σεμιναριακό ροτέισον στα μαρκαρίσματα, πέτυχε να εγκλωβίσει, αρχικά, τα δύο «πυρηνικά» όπλα του Ολυμπιακού (Σπανούλη και Πρίντεζη), αφετέρου πήρε το απαιτούμενο οξυγόνο για να επιτίθεται χωρίς άγχος.

Ο Ολυμπιακός, σε όλη τη σειρά έδειξε χωρίς «μπαταρία». Αδειος ψυχολογικά και ενεργειακά μετά το φάιναλ φορ, πήρε μεν τους δύο τελικούς του ΣΕΦ, όμως η πλάστιγγα έδειχνε Παναθηναϊκό μέσα στο παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» και το βράδυ της Κυριακής, ήταν ασύνδετοι, προβλέψιμοι, χωρίς νεύρο και όπως αναμενόταν παραδόθηκε στις ορέξεις ενός Παναθηναϊκού που φέρει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος όχι μόνο κράτησε την ομάδα του συσπειρωμένη μετά τα όσα ακολούθησαν της σειράς με τη Φενέρ, αλλά της έδωσε όραμα, πλάνο και ωριμότητα, κυρίως επιθετική.

Ο τελικός, κρίθηκε, ουσιαστικά στην 3η περίοδο, όταν το 27-36 του ημιχρόνου, μετετράπη σε 37-57. Ενα 8-0 του Ολυμπιακού στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου με δύο τρίποντα του Αγραβάνη κι ένα καλάθι του Γκριν, έσβησε γρήγορα, αφού Παππάς, Τζέιμς και Καλάθης έδωσαν ανάσες, κόβοντας τη φόρα των δευτεραθλητών Ευρώπης, πότε με καλάθια, πότε με ρήγματα.

Η περίπου μισάωρη διακοπή και η εκκένωση του ΣΕΦ, δύο λεπτά πριν από το τέλος του ματς κι ενώ τα πάντα είχαν κριθεί, φέρνει τον Ολυμπιακό υπό το φάσμα μιας νέας τιμωρίας και προβληματισμού, αφού πέραν του νέου κρούσματος βίας στο ΣΕΦ, η ομάδα έμεινε φέτος χωρίς τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός που γιορτάζει το 35ο πρωτάθλημά του (που είναι νταμπλ), πραγματοποίησε μια ολική ανατροπή, αγωνιστική, επικοινωνιακή και ψυχολογική, που θα κληθεί να τη διαχειρισθεί σωστά τις επόμενες μέρες, ενόψει της νέας περιόδου.

Δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

Oλυμπιακός: Μιλουτίνοφ 6 (9ριμπ.), Πρίντεζης 4 (2/14 σουτ), Παπανικολάου 7 (1τρ., 7ριμπ.), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (2/11 σουτ, 5 ασ.), Γκριν 4 (2/8 σουτ), Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3(1), Αγραβάνης 10 (2).

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 2 (1/7 σουτ, 8ριμπ.), Τζέιμς 11 (1τρ., 9 ριμπ., 6 ασ.), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 13 (3), Φώτσης 3(1), Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12 (2).