Με αυτό το ηχείο η Apple θέλει να μπει σε κάθε σπίτι - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Με αυτό το ηχείο η Apple θέλει να μπει σε κάθε σπίτι

Και το όνομα αυτού HomePod: Είναι το πολυλειτουργικό ηχείο που παρουσίασε η Apple στο φινάλε της εναρκτήριας εκδήλωσης του ετήσιου συνεδρίου της για τους προγραμματιστές και τους δημιουργούς εφαρμογών – με τον Τιμ Κουκ να αποφεύγει πάντως την κλασική ρήση του Στιβ Τζομπς «υπάρχει και κάτι ακόμα».
 
Με το HomePod η Apple αναμετράται πλέον στον χώρο της οικιακής δικτύωσης και τη παροχής φωνητικών υπηρεσιών με την Google και την Amazon, οι οποίες έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα αντίστοιχα δικά τους Home και Echo. Το HomePod είναι μαζί με τον iMac Pro, ο οποίος παρουσιάστηκε επίσης στην έναρξη του φετινού WWDC, οι νεότερες προσθήκες στο οικοσύστημα συσκευών της Apple.
Το HomePod είναι ένα έξυπνο ηχείο, που συνδέεται ασύρματα στο δίκτυο, υποστηρίζει τη λειτουργία της Siri (της υπηρεσίας φωνητικής αλληλεπίδρασης της Apple) και ουσιαστικά θα μπορεί να λειτουργήσει ως κέντρο διασύνδεσης άλλων οικιακών συσκευών και αξεσουάρ, στο πρότυπο που της εφαρμογής Home για τις iOS συσκευές. Η Apple υποστήριξε ότι τα καταφέρνει εξαιρετικά και ως ηχείο, διαχέοντας τον ήχο προς όλες της κατευθύνσεις (ενσωματώνει επτά ξεχωριστά ηχεία και έξι μικρόφωνα) και έχοντας ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική στο σπίτι μας.
Ενσωματώνει το ίδιο επεξεργαστή που έχουν και τα νεότερα iPhone και θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και άλλες μεγάλες αγορές.
 
Στην ίδια εκδήλωση η Apple ανακοίνωσε – όπως κάθε χρόνο – τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων (macOS High Sierra, iOS11 και watchOS 4), οι οποίες εστιάζουν στη μηχανική μάθηση, την προστασία των προσωπικών δεδομένων του κάθε χρήστη και ενσωματώνουν πλήθος βελτιωμένων λειτουργιών. Θα είναι δωρεάν διαθέσιμες από το Φθινόπωρο.
 
Παράλληλα, ανακοίνωσε ανανεωμένες εκδόσεις των MacBook Pro, ένα νέο iPad Pro με οθόνη 10,5 ιντσών στο μέγεθος εκείνου με την οθόνη των 9,7 ιντσών, νέα σειρά iMac με καλύτερες οθόνες και τον iMac Pro, τον πιο ισχυρό υπολογιστή που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, με εξωτικά τεχνικά χαρακτηριστικά και αντίστοιχα τσουχτερές τιμές.