Πανεύκολα παγωτά σάντουϊτς με 3 υλικά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Πανεύκολα παγωτά σάντουϊτς με 3 υλικά

Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή για πανεύκολα και πολύ νόστιμα παγωτά σάντουιτς. Ένα υπέροχο και πάντα ευπρόσδεκτο κέρασμα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Υλικά συνταγής
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ [1 βουτύρου + 1 σοκολάτας]
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
2/3 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
2/3 φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε ένα πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και το στρώνετε με πλαστική μεμβράνη. Στρώνετε μια στρώση μπισκότων σοκολάτας με τη καλή του πλευρά προς τη βάση.

Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα για μισό λεπτό. Προσθέτετε μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο τη σαντιγί και το χτυπάτε για άλλο μισό λεπτό να ενσωματωθεί πλήρως. Σε περίπτωση που προτιμήσετε και τις σταγόνες σοκολάτας,  τις προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Στρώνετε το μείγμα παγωτού πάνω από τα στρωμένα πτι μπερ σοκολάτας. Σκεπάζετε το μείγμα με τα πτι μπερ βουτύρου φροντίζοντας να τα παρατάξετε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα πτι μπερ βάσης για να κόβονται εύκολα τα κομμάτια σάντουιτς.

Βάζετε το πυρέξ στη κατάψυξη και παγώνετε για 6-8 ώρες, ιδανικά και για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε, ξεφορμάρετε με τη βοήθεια της μεμβράνης και κόβετε τα σαντουϊτσάκια.