Μεγάλη φωτιά σε πύργο με 24 ορόφους στο Λονδίνο - Φόβοι για εγκλωβισμένους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μεγάλη φωτιά σε πύργο με 24 ορόφους στο Λονδίνο - Φόβοι για εγκλωβισμένους

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο με 24 ορόφους στα δυτικά του Λονδίνου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο φλεγόμενο κτίριο. 
Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου και επεκτάθηκε προς τα πάνω.
Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης.
Οπως ανακοίνωσε η Βρετανική Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μέχρις στιγμής, έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 30 τραυματίες σε 5 νοσοκομεία του Λονδίνου.
 «Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου,» ανακοίνωσε η αστυνομία.
Αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν στα βρετανικά μέσα πως υπάρχουν ακόμα αρκετοί ένοικοι εγκλωβισμένοι, κάποιοι από τους οποίους ζητούσαν βοήθεια από τα παράθυρα των ορόφων που βρίσκονταν πιο πάνω.
Η φωτιά κατακαίει τον πύργο και εκφράζονται φόβοι για πιθανή κατάρρευσή του.  Μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.
Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας και στεγάζει 120 διαμερίσματα.
Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.
(Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, BBC)