Πανεύκολη σοκολατένια τούρτα ψυγείου με σαβουαγιάρ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Πανεύκολη σοκολατένια τούρτα ψυγείου με σαβουαγιάρ

Μια υπέροχη, απλή, ανάλαφρη και πανεύκολη τουρτίτσα με μπισκότα σαβουαγιάρ, κρέμα σοκολάτας κουβερτούρας, σαντιγί, γαρνιρισμένη με τρίμμα και φλύδα σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια φανταστική τούρτα για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
3 καψουλίτσες βανίλιας
500 γρ. σαβουαγιάρ
200 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
Για τη σαντιγί:
400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % λιπαρά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
Για μούλιασμα των σαβουαγιάρ:
1 κ.σ. κονιάκ
500 ml γάλα
τρίμμα, φλύδες σοκολάτας και κερασάκια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας. Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λ ακόμα να ενσωματωθεί πλήρως. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 15-20 λ μέχρι να κρυώσει.

Για το μούλιασμα των σαβουαγιάρ: Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση ή τσέρκι. Αδειάζετε το κονιάκ και το γάλα σε ένα μπολ και βουτάτε [ίσα να βραχούν] ένα ένα τα σαβουαγιάρ. Στρώνετε μια στρώση σαβουαγιάρ στη βάση του ταψιού. Από πάνω στρώνετε ισομερώς τη 1/2 κρέμα σοκολάτας και τη πασπαλίζετε με το μισό φιλέ αμυγδάλου.

Επαναλαμβάνετε με μια στρώση σαβουαγιάρ, βουτηγμένα στο γάλα με το κονιάκ και την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φιλέ αμυγδάλου και βάζετε στο ταψί τη τούρτα για 1 ώρα να παγώσει.

Για τη σαντιγί: Σε καθαρό και στεγνό μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ. Αφού αφρατέψει προσθέτετε, συνεχίζοντας το χτύπημα, σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες. Μόλις έχετε μια πηχτή σαντιγί, σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει η σαντιγί.
Μόλις παγώσει το γλυκό, το βγάζετε από το ψυγείο και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Το αλείφετε περιμετρικά και στη κορυφή με τη σαντιγί [κρατάτε λίγη για γαρνίρισμα] και πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας στα πλάγια και με φλύδες σοκολάτας στη κορυφή.

Κάνετε στη κορυφή μερικές ροζέτες με λίγη σαντιγί και προαιρετικά γαρνίρετε και με κερασάκια γλυκό κουταλιού ή γλασέ, μαρασκίνο ή φρέσκο φρούτο επιλογής σας σε κομματάκια.