Ο Πασκουάλ εγγυάται την «κανονικότητα» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ο Πασκουάλ εγγυάται την «κανονικότητα»


Ο Πασκουάλ εγγυάται την «κανονικότητα»
Η επιλογή προπονητή τον Οκτώβρη και με τις διοργανώσεις να έχουν μόλις ξεκινήσει, δεν είναι σίγουρα και η πιο εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε τοπ ευρωπαϊκά κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Η μοναδική ίσως λύση με προπονητή από το... πρώτο ράφι είναι ο Τσάβι Πασκουάλ και οι «πράσινοι» κατάφεραν να τον φέρουν στην Ελλάδα.

Ο Καταλανός έχει ανδρωθεί μπασκετικά μέσα στον κορυφαίο αθλητικό οργανισμό στον κόσμο, την Μπαρτσελόνα και η παρουσία του εκεί για μία δεκαετία και πλέον αποτελεί από μόνη της εχέγγυο της ικανότητάς του.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως είναι ένας προπονητής πρώτου επιπέδου, μπολιασμένος στον πρωταθλητισμό αλλά και στις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει μία κόντρα όπως αυτή του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Το έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.

Είναι επίσης ένας προπονητής που έχει να μάθει δουλεύει με πλάνο που του προσφέρουν παράλληλα όλες τις δικλίδες ασφαλείας για τη δουλειά του. Γι αυτό άλλωστε επέμενε σε τριετές συμβόλαιο.

Με δεδομένο τον σεβασμό σε κάθε προπονητή που έχει φτάσει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, προπονητές όπως πχ ο Μπάνκι είναι ένα σκαλί πιο κάτω από τον Καταλανό.

Και πάμε στα αγωνιστικά. Όπως αναφέρουν όλες αυτές τις ημέρες και οι Ισπανοί δημοσιογράφοι που έχουν ζήσει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, το ρόστερ του Παναθηναϊκού του ταιριάζει απόλυτα. Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνει κάποιες προσθήκες, ωστόσο το χτίσιμο του ρόστερ είναι στα δικά του μέτρα.

Παράλληλα με την πρόσληψή του ο Παναθηναϊκός δείχνει πως θέλει να προστατεύσει την επένδυση που έχει γίνει φέτος στην ομάδα, αλλά και να δώσει το στίγμα για τα επόμενα χρόνια. Γιατί άλλωστε δε θα πρέπει να λησμονούμε πως στα χρόνια του στην Μπάρτσα έχουν πάρει ευκαιρίες αρκετοί νεαροί παίκτες. Και βέβαια αναμένεται να βρουν νέο κίνητρο όλοι οι παίκτες της ομάδας.

Πλέον μένει να φανεί αν ο ίδιος μπορεί να φανεί αντάξιος του ονόματος που έχει χτίσει. Γιατί μην ξεχνάμε πως κυρίως ο Ιβάνοβιτς -βοηθός του οποίου είχε διατελέσει ο Πασκουάλ- αλλά και ο Τζόρτζεβιτς ήρθαν στην Ελλάδα έχοντας «φτιάξει όνομα» ωστόσο δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να το επιβεβαιώσουν. sentragoal.gr