H μεγάλη απάτη του Facebook: Πού και γιατί έδινε ψεύτικα στοιχεία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

H μεγάλη απάτη του Facebook: Πού και γιατί έδινε ψεύτικα στοιχεία

H μεγάλη απάτη του Facebook: Πού και γιατί έδινε ψεύτικα στοιχείαΤο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παραδέχτηκε ότι για 2 χρόνια έδινε ψεύτικα στοιχεία για τις προβολές των βίντεο που ανέβαζαν οι χρήστες του.
Για περίπου 2 χρόνια (από το Μάιιο του 2014) το Facebook παραδέχτηκε και ζήτησε συγνώμη για το λάθος του, αφού φαίνεται να υπολόγιζε λάθος τις προβολές αλλά και τον χρόνο που καταναλώνουν οι χρήστες του βλέποντας τα βίντεο που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα, πράγμα που σίγουρα δεν άρεσε καθόλου στις διαφημιστικές αλλά και στις εταιρίες, μιας κι εκεί επενδύουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
Image result

Σύμφωνα με ανακοίνωση μέσα από το κέντρο βοήθειας των διαφημιζόμενων του Facebook σχετικά με αλλαγή στον τρόπο μέτρησης των προβολών, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο φαίνεται να υπολόγιζε λάθος τις προβολές των βίντεο υποστηρίζοντας ότι η προβολή των βίντεο κάλυπτε όλο το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα ακόμη και αν “έτρεχαν” τρία ή περισσότερα δευτερόλεπτα κι έβγαζε εκτός όλους εκείνους τους χρήστες που πατάνε αμέσως το εικονίδιο απόρριψης. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να φουσκώσει τα νούμερα του χρόνο προβολής κατά 60% έως και 80%.
Η μετοχή του Facebook όπως ήταν λογικό μετά από το γεγονός αυτό έπεσε κατά 1.3% στα 128$ ενώ παράλληλα έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένα σφάλμα στον τρόπο υπολογισμού μίας εκ των παραμέτρων μέτρησης του χρόνου παρακολούθησης βίντεο. Αυτό το σφάλμα έχει διορθωθεί και δεν επηρέασε την τιμολόγηση… Έχει ειδοποιήσει τους συνεργάτες του, μετονομάζοντας παράλληλα τον δείκτη μέτρησης ώστε να καταστεί σαφέστερο τι μετριέται. Αυτή η μέτρηση είναι ένας από τους δείκτες που χρησιμοποιούν οι συνεργάτες του για να αξιολογήσουν την απόδοση των βίντεο.
Από την πλευρά των διαφημιστικών και των υπόλοιπων εταιριών δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια ανακοίνωση όμως δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να βλέπουμε διάφορες αντιδράσεις.
Image result