Smartphone που μεταμορφώνεται και αλλάζει χρήσεις παρουσίασε η LG - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Smartphone που μεταμορφώνεται και αλλάζει χρήσεις παρουσίασε η LG

Smartphone που μεταμορφώνεται και αλλάζει χρήσεις παρουσίασε η LGΗ καινοτομία του έγκειται στη προσθήκη μέσω ειδικής θύρας στη βάση της συσκευής διαφόρων αρθρωμάτων, τα οποία του δίνουν πρόσθετες δυνατότητες

Με μια νέα, εντελώς διαφορετική προσέγγιση ως προς τη λειτουργία και τις δυνατότητες επέκτασης της συσκευής, η LG παρουσίασε στην Βαρκελώνη το G5, λέγοντας ότι θέλει να επαναφέρει τον ενθουσιασμό στην αγορά των smartphones.

Η καινοτομία που διαφοροποιεί το G5 έγκειται στη δυνατότητα αφαίρεσης της μπαταρίας και την προσθήκη μέσω ειδικής θύρας στη βάση της συσκευής διαφόρων αρθρωμάτων (modules). Η LG σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών, όπως η φημισμένη στον χώρο του ήχου B&O, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα περιφερειακών για το νέο κορυφαίο της smartphone.



Παράλληλα, με τον πρωτότυπο σχεδιασμό του G5 είναι εφικτή η κατασκευή από ενιαίο σώμα αλουμινίου και παράλληλα η επιλογή αφαίρεσης και αντικατάστασης της μπαταρίας, κάτι που μέχρι σήμερα αποτελούσε σχεδιαστικό γρίφο για όλους τους κατασκευαστές.

Με την προσθήκη διαφόρων αρθρωμάτων το G5 μεταμορφώνεται και αποκτά επιπλέον δυνατότητες. Το Hi-Fi Plus της B&O Play είναι ένα υψηλής ανάλυσης DAC, για όσους αναζητούν καλύτερη ακουστική πιστότητα. Το Cam+ μεταμορφώνει το G5 σε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με εξειδικευμένα πλήκτρα χειρισμού (ζουμ, κλείστρο, άμεση εκκίνηση, εναλλαγή μεταξύ φωτογραφίας και βίντεο), βελτιώνει το κράτημα της συσκευής με το ένα χέρι και ενσωματώνει μεγαλύτερη μπαταρία ισχύος 4.000 mAh.



Παράλληλα, η LG ανακοίνωσε και διάφορες περιφερειακές συσκευές. Η 360 cam είναι μια μικρή κάμερα που επικοινωνεί ασύρματα με το smartphone και επιτρέπει τη λήψη σφαιρικών πλάνων. Η LG συνεργάζεται με τη Google στη δημιουργία περιεχομένου στη λογική του Street View. Έτσι, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τις δικές του εικόνες στην υπηρεσία και εκείνες που τελικά επιλέγονται θα φιλοξενούνται σε πλήρη ανάλυση, ώστε να είναι προσβάσιμες από όλους.

Το LG 360 VR είναι ένα νέο, ελαφρύ σύστημα αναπαραγωγής περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας, το οποίο θυμίζει περισσότερο ένα ζευγάρι γυαλιά.



Το Smart Controller αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Parrot και μετατρέπει το G5 σε χειριστήριο για drones.

Ακόμα, το Rolling Bot, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος, είναι ένα ρομπότ σε σχήμα μπάλας και μέγεθος όσο περίπου εκείνης του βόλεϊ, το οποίο προορίζεται για την απομακρυσμένη επιτήρηση του οικιακού χώρου. Ενσωματώνει κάμερες, μικρόφωνα και ηχεία. Ο χειρισμός του γίνεται από το smartphone, ακόμα και αν ο χρήστης βρίσκεται εκτός σπιτιού.



To G5 ενσωματώνει Quad HD οθόνη 5,3 ιντσών, δύο κάμερες στην πίσω πλευρά, η μία με αισθητήρα 16 MPixels και η άλλη με αισθητήρα 8 Mpixels, ο συνδυασμός των οποίων κάνει εφικτή τη λήψη ιδιαίτερα ευρυγώνιων πλάνων. Στα 8 Mpixels είναι η χωρητικότητα του αισθητήρα της μπροστινής κάμερας.



Φοράει τον νέο τετραπύρηνο Snapdragon 820 επεξεργαστή της Qualcomm, ο οποίος επιτυγχάνει τις υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης σε LTE δίκτυα (Cat 12), με 4 Gb RAM. Η βασική μπαταρία είναι ισχύος 2.800 mAh, με υποστήριξη ταχείας φόρτισης. Η χωρητικότητα της ROM είναι 32 Gb, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD καρτών, θεωρητικού μεγέθους μέχρι 2 Tb. Η θύρα σύνδεσης είναι USB Type-C.

Ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της σειράς G, το βασικό πλήκτρο ενεργοποίησης βρίσκεται τοποθετημένο κεντρικά στο πίσω μέρος της συσκευής και πλέον ενσωματώνει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως το Nexus 5Χ.

Το G5 της LG αναμένεται στην ελληνική αγορά στα τέλη Μαρτίου και η τιμή του πιθανότατα θα κρατηθεί κοντά στα 700 ευρώ. protothema.gr